Skip to content
Politică

Firea cere premierului şi preşedintelui redeschiderea pieţelor: E un atac la adresa agricultorilor

Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, le-a cerut premierului şi preşedintelui să nu blocheze legea prin care se redeschid pieţele în spaţiu închis, afirmând că orice blocaj reprezentă „un nou atac absolut nejustificat la adresa agricultorilor români”.

Pieţele sunt încă închise. Producătorii agricoli îşi vând marfa în frig, prin parcări, pe stradă sau în fostele pieţe acoperite cărora li s-au scos geamurile. Victime sigure ale bolilor cauzate de frig. Cumpărătorii sunt păgubiţi, bugetul familiilor este grav afectat. Am analizat această situaţie gravă împreună cu social-democraţii de la Sectorul 2, conduşi de colega noastră Rodica Nassar. Parlamentul a adoptat legea PSD pentru redeschiderea pieţelor. Aşa că, îi cerem lui Orban şi preşedintelui să nu blocheze legea, prin contestarea ei la Curtea Constituţională sau prin retrimiterea la reexaminare„, a scris Firea pe pagiona sa de Facebook.

Ea precizează că această lege trebuie să intre în vigoare cât mai rapid, inchderea pieţelor fiind o decizie greşită.

Nu mai e loc de orgolii în această problemă, pentru că agricultorii români riscă să-şi piardă produsele agricole pentru care au muncit un an întreg. Orice blocaj împotriva intrării în vigoare a legii ar reprezenta un nou atac absolut nejustificat la adresa agricultorilor români. Nu poate exista nicio justificare de bun-simţ de a persista în greşeala de a ţine pieţele închise, în timp ce supermarketurile rămân deschise”, a mai scris ea.

Camera Deputaţilor a adoptat amendamentul PSD potrivit căruia, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *