Skip to content
Politică

Firea, critici la adresa liberalilor: „obsesia lor de a dărâma guvernul Ponta devine, pe zi ce trece, maladivă”

" "

Senatorul PSD Gabriela Firea transmite că „vechiul PDL ascuns sub sigla noului PNL, revine la opoziția distructivă”.

Firea lansează un atac dur la adresa liberalilor precizând că obsesia acestora de a dărâma guvernul Ponta devine, pe zi ce trece, maladivă și că încercările lor sunt ridicole și sortite eșecului și că ipocrizia PNL este dublă.

" "
" "

„După ce a încercat, fără succes, dar noi apreciem efortul!, să facă opoziție constructivă, propunând publicului un program alternativ de guvernare care s-a dovedit a fi doar un document însăilat de mântuială, care a primit critici inclusiv din interiorul propriului partid, vechiul PDL ascuns sub sigla noului PNL revine la singurul lucru la care se pricepe, la opoziția distructivă.

Nu știm cu exactitate ce și pe cine vor liberalii să pună în loc, dar obsesia lor de a dărâma guvernul Ponta devine, pe zi ce trece, maladivă. Din păcate pentru ei, dar din fericire pentru țară, încercările lor sunt din ce în ce mai ridicole și, pe cale de consecință, sortite eșecului. După ce săptămâna trecută au atacat cu o moțiune simplă domeniul muncii și protecției sociale, gestionat de unul dintre cei mai performanți miniștri ai cabinetului, gherila liberală continuă cu o anunțată moțiune pe tema absorbției fondurilor europene.

În acest caz, ipocrizia PNL este dublă. În primul rând, fondurile europene ar trebui să fie ultimul subiect pe care aripa ‘PDL’ ar trebui să-l aducă în atenția publicului, dat fiind faptul că au lăsat țara, în 2012, cu un nivel de doar 7 (șapte!) % al absorbției banilor europeni, plus trei programe operaționale sectoriale blocate, în special din cauze de corupție.

În prezent, ministerul condus de Eugen Teodorovici a reușit să depășească 50% grad de absorbție și numai în luna februarie a anului curent România a încasat 460 de milioane de euro de la Comisia Europeană. Iar la acest succes au contribuit în bună măsură și cei din vechiul PNL, care acum se reped să critice rezultatele unei guvernări din care și ei au făcut parte. Aceasta este ce-a de-a doua măsură a ipocriziei.

De altfel, dezastrul economic din România pe care îl vestesc, pe toate vocile, liberalii nu este decât o Fata Morgana, ca să parafrazez din titlul moțiunii în cauză. România este o destinație din ce în ce mai sigură pentru investiții: Riscul de faliment a coborât spre 100 de puncte, la minimul ultimilor șase ani! Rata șomajului a ajuns la 6,5%, un minim istoric al ultimilor 5 ani, iar optimismul populației și scăderea prețurilor au crescut consumul cu peste 6 procente. Nu spun guvernanții aceste lucruri, ci surse demne de toată încrederea.

Mai mult ca sigur, și această moțiune nu va fi altceva decât un nou exercițiu de retorică pentru colegii liberali, șansele de a trece de votul parlamentului fiind nule. Spre deosebire însă de alte demersuri similare, acest zumzăit poate produce la Bruxelles o anume consternare, pentru că nu e tocmai ușor de înțeles cum într-o țară ce se dorește a fi una civilizată principalele forțe politice nu pot face front comun atunci când vine vorba de interesele naționale, așa cum ar trebui în cazul absorbției fondurilor europene.

În loc să atace orbește guvernul, din orice poziție și pe orice temă, liberalii ar putea să ia exemplul Germaniei, unde creștin-democrații dnei Cancelar Angela Merkel pot colabora foarte bine în guvernul federal cu social-democrați precum vicepremierul Sigmar Gabriel sau ministrul de externe Frank-Walter Steinmeier, care de altfel se află azi la București.

Vă mulțumesc

Gabriela Firea,

senator PSD de Ilfov”

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *