Skip to content
Politică

Firea declară că a avut în ultima perioadă întâlniri cu miniştrii Teodorovici, Suciu, Cuc şi cu Darius Vâlcov

http://inquamphotos.com

Primarul general, Gabriela Firea, a precizat marţi seara că în ultima perioadă a reînceput dialogul cu reprezentanţii Guvernului, menţionând că a avut întâlniri cu miniştrii Eugen Teodorovici, Daniel Suciu, Răzvan Cuc, dar şi cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi cu Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, informează Agerpres.

„M-am întâlnit ieri cu domnul ministru de Finanţe, Eugen Teodorovici. M-am întâlnit de asemenea cu domnul viceprim-ministru Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale. Am avut mai multe întâlniri şi cu domnul consilier al doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, Darius Vîlcov. Ne-am întâlnit în grup de lucru cu ministrul Transporturilor, domnul Cuc, şi cu şeful CNAIR, cu şeful de la Metrou şi de la CFR. La cea din urmă întâlnire a participat şi domnul Dragnea şi toate aceste întâlniri au avut ca scop revitalizarea proiectelor pe care noi le-am început la Primăria Capitalei, dar au rămas, cumva, abandonate şi din cauza tăierii financiare de la sfârşitul anului trecut, şi pentru că nu au mai fost promovate de ministere. Le-am resuscitat şi sunt convinsă că în această perioadă lucrurile vor reintra într-un firesc, într-un normal, pentru că strigătul meu de anul trecut a fost un strigăt de disperare, pentru că nu pot să fac proiectele din Bucureşti”, a spus ea, la România Tv.

Întrebată dacă s-a împăcat cu Liviu Dragnea, Firea a replicat că e vorba „în special de o comunicare între instituţii şi persoane” şi că Bucureştiul „nu are voie să fie tăiat” de pe lista investiţiilor guvernamentale.

„Cu bugetul mic al primăriei nu ai cum, oricât de manager genial ai fi, la primărie să rezolvi multitudinea de probleme. Noi suntem în statistici 2,2 milioane de locuitori, dar în realitate, peste 4 milioane de persoane în Bucureşti. De aceea, şi problema traficului sufocat, de aceea şi problema poluării. De aceea avem în continuare nevoie de mai multe şcoli, spitale, grădiniţe, centre de after school, pentru că suntem dublu decât în realitate, decât arată statisticile. Şi atunci, cu un buget al unei autorităţi locale nu ai cum să rezolvi toate investiţiile necesare. Şi atunci este normal să poţi să comunici cu Guvernul, cu Parlamentul, cu toate ministerele, cu toate instituţiile, când este necesar, totul pentru ca şi capitala noastră să fie în rândul capitalelor europene din punctul de vedere al nivelului de trai”, a precizat Firea.

Ea a explicat că disputa apărută în cadrul PSD a pornit de la faptul că s-a simţit „lăsată singură” să rezolve o multitudine de probleme, având însă un buget insuficient.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *