Skip to content
Politică

Firea, despre proiectele principale pentru bucureșteni: „În acest sens, apreciez mult disponibilitatea…”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, într-un comunicat de presă, remis redacției de știri Psnews.ro, își anunța sprijinul în ceea ce privește creșterea numărului de absorbții de fonduri europene necesare pentru modernizarea rețelelor de transport și distribuție a agentului termic din Capitală.

„Apreciez interesul domnului Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, de a colabora cu viitorul primar general al Capitalei pentru atragerea unor fonduri europene care sunt la dispoziția Bucureștiului.

Îl asigur pe domnul ministru de toată deschiderea mea de colabora cu Guvernul spre binele bucureștenilor, dacă aceștia mă vor alege primar pe data de 5 iunie. Totodată îl informez pe domnul ministru că unul din cele două obiective menționate de dânsul pentru atragerea fondurilor europene în Capitală, este deja inclus în programul meu pentru bucureșteni. Am în vedere ca în cazul în care voi deveni primar general să intervin imediat pentru a parcurge procedura necesară în vederea accesării celor 187 de milioane de euro, puși la dispoziție de Uniunea Europeană pentru modernizarea rețelelor de transport și distribuție a agentului termic din Capitală. În acest sens, apreciez mult disponibilitatea experților Ministerului Fondurilor Europene de a colabora cu viitoarea echipă din Primăria Generală pentru realizarea acestui proiect.

De asemenea, îl asigur pe domnul ministru al Fondurilor Europene că dacă voi fi aleasă să conduc Primăria Capitalei îl voi vizita foarte des la minister pentru a obține cele 120 de milioane euro destinate reabilitării albiei râului Dâmbovița, dar și pentru a discuta de alte proiecte de interes pentru bucureșteni, ce ar putea fi finanțate din fonduri europene.

În opinia mea, primarul general al Bucureștiului are datoria de a găsi o cale de colaborare cu toți factorii responsabili – Guvern, membrii Consiliului General indiferent de partide, alte instituții – pentru înlăturarea blocajelor din prezent și pentru obținerea de beneficii concrete pentru bucureșteni”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *