Skip to content
București

Firea, despre renunţarea la subvenţionarea gigacaloriei pentru bucureşteni: Se va ajunge la triplarea facturilor la întreţinere

Inquam Photos / George Călin

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă că proiectului Ministerului Energiei de renunţare la subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici întrucât facturile la întreţinere ale bucureştenilor se vor tripla.

Pericol pentru bugetul familiilor din Bucureşti! Se va ajunge la triplarea facturilor la întreţinere. Noul Program de guvernare, prezentat de domnul Orban, prevede iniţiativa ministrului PNL al Economiei, Virgil Popescu, care vrea să interzică subvenţionarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici, de către primării. Mă voi opune acestui proiect şi am asigurarea şi din partea colegilor Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu, că parlamentarii noştri vor vota împotriva unui proiect de sărăcire a bucureştenilor”, a scris Gabriela Firea, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Primarul Capitalei consideră că trebuie plătită în continuare subvenţia pentru bucureşteni: “Infim! Cu toate acestea, considerăm că trebuie plătită în continuare subvenţia pentru populaţie. În blocurile vechi de apartamente, racordate la Radet- Termoenergetică, locuiesc bucureşteni cu venituri minime sau medii pe economie, nu bogaţi. Cei care şi-au permis financiar, s-au mutat în blocuri noi, unde încălzirea cu gaze este mai scumpă sau în zonele rezidenţiale din judeţul Ilfov. În municipiul Bucureşti, preţul total al gigacaloriei cu TVA este de 495,51 lei, din care 163,03 lei este plătit de populaţie (consumatorul casnic) şi diferenţa de 332,48 lei subvenţie este plătită de Primăria Capitalei”.

Firea a prezentat mai multe simulări de facturi în aczul în care se va renunţa la subvenţionarea populaţiei.

Pentru o lună de iarnă, la o garsonieră (1 camera cu o persoană) se plătesc 109 lei/ luna de iarnă subvenţionat, iar nesubvenţionat de primărie ar ajunge 320 lei/ luna de iarnă. Pentru o lună de iarnă la un apartament de 2 camere cu 2 persoane se plăteste energia termică subvenţionată aproximativ 165 lei/ luna şi nesubventionata de Primăria Capitalei s-ar plăti 450 lei/ lună. Pentru o lună de iarnă la un apartament cu 3 camere (trei persoane) se plăteşte acum 206 lei/ luna de iarnă subvenţionat iar nesubvenţionat 610 lei/ lună”, a mai scris aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *