Skip to content
Politică

Firea, dezvăluire catastrofală pentru administraţia Oprescu: milioane de euro pentru lupta împotriva ţânţarilor

Gabriela Firea (noul primar general) a făcut, marţi seară, o dezvăluire catastrofală pentru administraţia condusă de fostul edil Sorin Oprescu: milioane de euro erau cheltuiţi pentru lupta împotriva ţânţarilor.

Concret, Gabriela Firea a dezvăluit la România TV că prima grijă de când a depus jurământul de edil a fost să optimizeze toate costurile.

„În afară de problema de la RATB, şantierele din Capitală, există şi această neplăcere – mulţi ţânţari în parcuri. Se cheltuiau 4 milioane de euro pentru dezinsecţie. Am reuşit cu surse interne, printr-o investiţie minimă şi cu sprijinul Radet şi RATB, să facem această operaţiune cu forţe interne cu 200.000 de euro maximum. Trebuie să acţionăm urgent acum şi nu peste 2 luni, când s-ar fi putut relua licitaţia, sunt convinsă că suma ar fi fost mult mai mare. Aşa se va întâmpla, tot ce se poate internaliza, o vom face…doar ceea ce nu se poate vom apela la contracte externe”, a subliniat Gabriela Firea.

Primarul Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că după auditul financiar şi cel de resurse umane, în scurt timp va începe şi unul juridic, pentru a verifica achiziţiile publice şi cele 6.000 de litigii pe care le-a găsit în Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

Licitaţia privind serviciul de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie al Capitalei este, în acest moment, blocată după cum a anunţat primarul general Gabriela Firea. În aceste condiţii există riscul izbucnirii unei epidemii, anunţă municipalitatea.

Contractul pentru asigurarea serviciului public de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, încheiat de Primăria Capitalei cu SC 3D România, a expirat pe 11 decembrie 2015, după aproape 20 de ani și mai multe acte adiționale ulterioare.

Astfel, în acest moment, în București, acest serviciu nu este asigurat prin contract de niciun operator.

„În ceea ce priveşte programul de dezinsecţie şi deratizare, acesta trebuie aplicat în regim de urgenţă în întreaga Capitală. Pentru că licitaţia este în acest moment blocată, am luat măsurile necesare pentru o procedura simplificată. De asemenea, se vor lua măsuri urgenţe pentru toaletarea copacilor, atât din parcuri cât şi de pe aliniamentele stradale, pentru ca, în caz de furtună, să nu mai reprezinte un pericol pentru cetăţeni”, a declarat primarul general Gabriela Firea, în urma întâlnirii de luni cu primarii de sector.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *