Skip to content
Politică

Firea: Este o crimă ignorarea singurei măsuri care salvează vieți, testarea extinsă

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Gabriela Firea a criticat dur guvernul Orban pentru refuzul testării în masă, despre care susține că e singura soluție pentru salvarea vieților.

”Opriti guvernul criminal! Pentru ca este crima ignorarea singurei masuri care salveaza vieti : testarea extinsa a populatiei si izolarea pozitivilor, astfel incat sa fie stopata raspandirea comunitara a SarsCov2. Guvernul inconstient poate reduce imediat numărul de cazuri noi, dacă schimbă protocolul de testare, astfel încât toți cetățenii care prezintă risc de infectare să poată fi testați imediat, gratuit”, a scris ea pe Facebook.

" "
" "

Fostul primar al Capitalei a spus că executivul a refuzat programul de testarea propus de Primăria București și cere schimbarea protocolului de testare a cetățenilor, astfel încât orice persoană care prezintă un risc de infectare să se poată testa gratuit.

”Dați-le șansa cetățenilor care știu că sunt sau fost contacți indirecți să își facă un test pentru a evita infectarea unor alți cetățeni. Sunt mulți oameni care nu au simptome dare care au soția, șoțul, un prieten apropiat care a fost contact cu cineva pozitiv. Multe dintre aceste persoane sunt responsabile și ar merge să își facă un test pentru a exclude riscul de infectare. Dar prețurile sunt prea mari și nu pot face acest lucru”, a scris Firea pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *