Skip to content
Alegeri locale 2020

Firea face acuzaţii fără precedent: PNL și USR și-au învățat reprezentanții în secțiile de votare să anuleze voturile mele

Inquam Photos/Octav Ganea

Gabriela Firea acuză PNL şi USR că şi-au instruit oamenii din secţiile de votare să anuleze voturile nefavorabile, la momentul numărării.

PNL și USR și-au învățat reprezentanții în secțiile de votare să anuleze voturile mele. Li s-a arătat modalitatea că purtând mănuși poți să lipesti pe un deget un cauciuc și să murdărești buletinul de vot astfel încât să soliciți anularea lui. Mi s-ar părea incredibil și o lipsă totală de respect pentru votul cetățenilor. Cred că suntem totuși într-o țară democratică, civilizată, în care instituțiile statului veghează la respectarea votului„, a declarat Firea joi seara, la Antena 3.

Angajaţii Poştei Române, presaţi să voteze candidaţii PNL

Actualul primar al Capitalei a mai declarat că are informaţii potrivit cărora şefi din Poşta Română îşi presează subordonaţii să voteze candidaţii PNL, fie prin ameninţări, fie prin promisiuni de majorări salariale.

Conducerea Poștei Române a chemat câte 60-70 de angajați pe la terase să le promită majorări salariale și să le ceară să voteze cu candidații PNL. Avem fotografii, dovezi, nu umblu cu zvonuri. Oamenii vorbesc. Oamenii care au fost luați cu japca la aceste întâlniri nu au fost confortabili cu această manieră nedemocratică de a fi luați cu japca și să li se spună cu cine să voteze. Nu este normal să vină un șef și să spună: dacă vrei să mai ai loc de muncă și dacă vrei mărire de salariu, votezi cu candidatul PNL. La câte instituții s-au întâmplat aceste lucruri? Nu e normal„, a mai spus declarat Gabriela Firea.

Câți bani a cheltuit Primăria Bucureşti pentru lupta cu COVID-19

Președintele asociației Grupul de Investigații Politice (GIP), Mugur Ciuvică, a întrebat-o pe Gabriela Firea câți bani a cheltuit Primăria Generală pentru a combate efectele pandemiei.

Am cheltuit peste 10.000.000 de euro. Ni s-a spus ‘cheltuiți, cheltuiți, cheltuiți, abandonați șantierele, abandonați celelalte obiective, pentru că Guvernul vă va deconta acești bani din surse naționale, bugetul țării și din fonduri europene’. Noi, am crezut pe cuvânt și am făcut toate cheltuielile necesare pentru cele 19 spitale, de asemenea pentru toate persoanele din carantină în București.

Au fost mii de persoane în București venite din toate țările Europei – toate aceste cheltuieli, nu doar doar de cazare, ci și de alimentație, îmbrăcăminte, asistență și sanitară și, de multe ori, psihologică, și îngrijirea copiilor, au fost acoperite de către Primăria Capitalei„, a precizat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *