Skip to content
București Politică

Firea îi ia la rost pe ”unii primari de sectoare”: Asta e spălare pe creier!

Inquam Photos / George Calin

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marţi că este „inconştient şi incalificabil” faptul că unii primari de sectoare s-au bucurat că Primăriei Capitalei i se taie bugetul.

E un gest inconştient şi incalificabil faptul că unii domni primari de sectoare s-au bucurat că Primăriei Capitalei i se taie bugetul. Înseamnă pur şi simplu că ori nu înţeleg administraţie publică locală ori pur şi simplu nu le pasă de soarta cetăţenilor. Bucureştenii din toate sectoare au nevoie de servicii publice, care sunt plătite în acest moment de către Primăria Capitalei. Este strigător la cer să vezi doi-trei primari de sectoare care, culmea, au organizat cele mai multe concerte, festivaluri şi tot felul de şuşe prin sectoare că postează pe Facebook (…) tot felul de texte prin care spun că e foarte bine că s-a tăiat bugetul Capitalei, că se organizau concerte. E o răutate de nedescris, o mistificare a adevărului”, a spus Firea într-o conferinţă de presă.

Primarul general a menţionat că municipalitatea are proiecte din anii trecuţi de zeci, sute de milioane de euro în beneficiul tuturor bucureştenilor, proiecte pe care le-a preluat de la primăriile de sector.

Au venit, au spus că nu mai au resurse bugetare (…); am avut acest tip de colaborare mai mult decât colegială de a prelua proiecte care ar fi trebuit să fie realizate de primăriile de sector, cum ar fi, spre exemplu, reabilitarea blocurilor. Chiar sectorul 6 va beneficia de un proiect finanţat de Primăria Capitalei de 40 milioane euro (…). Noi nu oprim proiectele din sectoare pentru că unii domni primari de sectoare au înţeles să se facă de râs în faţa bucureştenilor şi să aplaude că s-a tăiat foarte mult din bugetul Primăriei Capitalei”, a afirmat Firea.

Ea s-a arătat bucuroasă că bugetul sectorului 5 se majorează anul acesta. „Eu mă bucur şi aşa voi face de fiecare dată, pentru că va fi un pic mai bine pentru bucureşteni. Nu mi-a spălat nimeni creierul ca eu să spun că ceva bun e rău, aşa cum se întâmplă, din păcate, cu unii domni primari de sectoare – să vadă că e rău pentru Capitală că i se taie buget (…) şi să afirme public că e bine. Asta e ori spălare pe creier ori altceva, oricum, de bine nu e”, a spus edilul-şef.

Firea a menţionat că în ultimii doi ani şi câteva luni în Bucureşti s-a realizat foarte mult. „Nu mi s-ar fi părut înţelept să demarăm noi proiecte de la zero câtă vreme nu finalizam proiectele de investiţii şi de infrastructură mare începute în anii trecuţi. Cred că ar fi fost o nesăbuinţă totală ca primar general să închid acele şantiere, eventual nici măcar să nu le conservăm (…), să ne apucăm de alte proiecte, ca să ne împăunăm că am făcut ceva nou de la zero. (…) E o nedreptate, o minciună, un fals să afirmi că nu s-a făcut nimic în doi ani în Capitală, că nu s-a făcut un proiect măreţ”, a susţinut ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *