Skip to content
Politică

Firea îl ”PĂLMUIEȘTE” pe Dragnea în plin CEx! Șeful PSD face zid în jurul lui Carmen Dan! EXCLUSIV SURSE

Cotidianul

Șeful PSD-ist Liviu Dragnea e departe de a scăpa de ce îi era frică: primarul Capitalei – am numit-o pe Gabriela Firea –  a solicitat, în cadrul CEx-ului de la Neptun, demisia ministrului Justiției, Carmen Dan, pentru violențele de pe 10 August, din Piața Victoriei.

Potrivit surselor PSnews.ro, lui Dragnea i s-a cerut încă din cursul nopții să facă un pas înapoi de la șefia PSD și să-și dea consimțământul pentru debarcarea ministrului Internelor, Carmen Dan, dar, după ore-n șir de negocieri tensionate, lucrurile rămăseseră în coadă de pește.

Primarul Capitalei se detonează în plină ședință!

Dragnea a mizat pe faptul că Gabriela Firea e nevoită să se prezinte fără ”spate” în CEx-ul de la Neptun, deoarece Niculae Bădălău și Mihai Tudose au fost periferizați programatic și excluși din cadrul acestui for alcătuit, într-o majoritate covârșitoare, din oamenii doriți de el. De asemenea, în ”tradiția” ex-premierului Adrian Năstase, care avea diverse tehnici de îngropare a problemelor care-l deranjau, Dragnea și-a pus fidelii, în frunte cu premierul Viorica Dăncilă, să suțină discursuri interminabile și rigide ale căror unică tematică a fost… marile împliniri ale guvernării PSD-ALDE. Cu toate aceste precauții, după aproape trei ore de discursuri sterile și lipsite de noimă, Gabriela Firea a luat cuvântul și a solicitat, în mod explicit, demisia ministrului Internelor, Carmen Dan.

Omul de casă Florea și votul pro-Carmen Dan

În replică, Dragnea l-a asmuțit pe primarul Sectorului 5, Daniel Florea (unul dintre principalii sponsori ai PSD în mandatul teleormăneanului), care a solicitat demisia prefectului Capitalei, Speranța Cliseru (apropiată a familiei Firea). De asemenea, Dragnea a solicitat votul CEx-ului pentru menținerea ministrului Carmen Dan la Interne, și l-a obținut într-o manieră zdrobitoare, în condițiile în care, repetăm, CEx-ul este condus de o manieră autoritară de șeful PSD și de cozile de topor ale acestuia. Dragnea evită un război deschis cu Gabriela Firea și, până la această oră, nu a avut curajul să propună CEx-ului o sancționare a primarului Bucureștiului, deoarece se teme că își va pierde astfel susținerea mediatică propagandistică a presei apropiate familiei Pandele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *