Skip to content
Politică

Firea intervine în scandalul apei calde: „Nu vreau să mă gândesc la acțiuni neortodoxe! Sper că nu e un avertisment”

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, intervine în scandalul apei calde.

Declarațiile Gabrielei Firea vin după ce zeci de mii de bucureșteni au rămas fără apă caldă din cauza faptului că nu există banii necesari pentru efectuarea reparaţiilor şi reviziilor la reţeaua de transport şi distribuţie.

Citește și: Zeci de mii de bucureșteni au rămas fără apă caldă de miercuri. Care este motivul

„M-am interesat in legatura cu aceasta situatie – am vorbit cu cei de la RADET si cu cei de la ELCEN, in premiera au fost inchise doua centre pentru revizie, nu doar unul, de catre ELCEN care apartine ministerului Economiei, astfel incat mare parte din Capitala sufera. Am luat legatura cu reprezentantii ELCEN si a zis ca nu e normal sa se inchida doua centre simultan si sa se faca revizie simultana, astfel incat cetatenii sa sufere. Voi discuta daca e nevoie si cu ministrul Economiei pentru a remedia aceasta situatie. Nu vreau sa ma gandesc la actiuni neortodoxe. Haideti sa spunem ca a fost o intamplare. Fac si eu apel la ELCEN sa deblocheze din conturile lor si pentru reparatiile RADET-ului, pentru ca daca nu le elibereaza acum, inseamna ca pana pe 27 vor fi revizii ELCEN, dupa care reparatii RADET. Nu e normal! De abia saptamana viitoare imi iau prerogativele in mod oficial dar am vrut ca senator sa fac aceste demersuri. Am adresat rugamintea sa urgenteze aceste lucrari, reprezentantilor ELCEN, si celor de la ministerul Economiei. Imi pun intrebarea: de ce s-a decis acest lucru tocmai acum. Sper ca nu e un avertisment”, a subliniat Gabriela Firea.

Totodată, întrebată dacă, începând de săptămâna viitoare când își va prelua prerogativele în mod oficial, se va așeza la masă cu reprezentanții RADET și ELCEN, Firea a răspuns:„Eu m-am intalnit cu reprezentantii RADET si ELCEN inca din perioada in care eram candidat si de asemenea ma intalnesc si astazi, ca primar ales. De saptamana viitoare, ca primar in functie, cu siguranta vor fi si mai multe intalniri”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *