Skip to content
București

Firea își trece in revistă realizările: fluidizarea traficului și îmbunătățirea infrastructurii din București

libertatea.ro

Primarul General al Bucureștiului Gabriela Firea (PSD) și-a prezentat realizările pe care le-a avut în cei doi ani de când se află în această funcție printr-un clip video atât pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului București (PMB) cât și pe pagina proprie.

Una din principalele realizări pe care Firea susține că le-a avut în cei doi ani de mandat ar fi cea conform căreia această a făcut progrese în soluționarea problemei traficului pe care o consideră „cea mai serioasă problemă a Bucureştiului”.

„Traficul reprezintă, în momentul de faţă, cea mai serioasă problemă a Bucureştiului. Timp de 25 de ani nu s-a făcut aproape nimic pentru a se contracara efectul creşterii exponenţiale a numărului de vehicule care circulă în Capitală. De aceea, în primii doi ani de mandat ne-am concentrat eforturile în această direcţie, proiectele legate de trafic fiind, alături de cele din sănătate, prioritare pentru Primăria Capitalei, fapt reflectat şi în modul de alcătuire a bugetului Municipalităţii. Reînnoim parcul RATB cu 400 de autobuze noi, ultramoderne, am finalizat obiective de infrastructură foarte importante, care stagnau de ani de zile, am reabilitat sisteme rutiere şi linii de tramvai de pe artere centrale din Capitală şi am făcut demersuri importante pentru încurajarea utilizării bicicletei pe scara largă, ca mijloc de transport alternativ”,a transmis Firea.

Ea a mai trecut în revistă și achizițiile pentru RATB a 400 de autobuze noi, dar și un proiect care vizează achiziția a „100 de tramvaie moderne, 100 de autobuze electrice, 100 autobuze GNC şi 100 troleibuze”. Despre cele 400 de autobuze s-a transmit că vor fi prevăzute cu aer condiționat, sistem de taxare inteligent, sistem GPS care permite localizarea în trafic și furnizarea către călători a informațiilor legate de timpii de așteptare în stație și de parcurgere a traseului cât și cu supraveghere video atât în interior cât și în exterior.

În adăugire, primarul general a zis despre autobuze că vor avea culoarea turcoaz, o „culoare optimistă”.

„Primăria Capitalei a achiziţionat 400 de autobuze noi Euro 6, în valoare de 100 milioane euro plus TVA, din care primele 100 se livrează în acest an. Se lucrează la documentaţia pentru alte 400 de noi mijloace de transport: 100 de tramvaie moderne, 100 de autobuze electrice, 100 autobuze GNC şi 100 troleibuze”, se arată în comunicatul PMB.

 

PMB menționează obiectivele de infrastructură în derulare: modernizare Piaţa Eroii Revoluţiei şi Pasaj Pietonal; străpungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, lucrare aproape finalizată; Penetraţie Splaiul Independenţei – Ciurel, termenul estimat pentru finalizare – noiembrie; supralărgire Fabrica de Glucoză; consolidare şi modernizare pod Mihai Bravu (inclusiv construcţia a 2 pasarele pietonale), termen de finalizare – 15 octombrie, conform digi24.ro.

 

Vă oferim clipul integral în care Firea enumeră realizările avute ca Primar General al Bucureștiului:

Rezultate pentru bucureșteni. Anul 2 (partea 1)

#rezultatepentrubucuresteniPartea 1: trafic și infrastructură rutieră

Publicată de Primăria Municipiului Bucureşti pe Marţi, 10 Iulie 2018

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *