Skip to content
București

Firea, lovitură cu mantinelă împotriva Uber și Taxify

unica.ro
" "

Primarul General al Bucureștilor, Gabriela Firea, le-a aplicat o lovitură cu mantinelă companiilor de covoiajare (ridesharing) Uber și Taxify.

Edilul vrea să interzică serviciile acuzate de concurenţă neloială în ceea ce priveşte transportul de persoane.

" "

În comunicatul de presă emis de Primăria Capitalei și citat de Adevărul.ro, se specifică clar faptul că „vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se incadreaza in prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, precum si in cele ale HCGMB 78/2008 si ale Codului Fiscal”. Din comunicat nu se înţelege exact dacă sunt vizate doar taxiurile fără licenţă, cele care nu au autorizaţie de a funcţiona în Capitală sau serviciile de ride-sharing/taxi.

Având în vedere că decizia a fost luată după consultările cu reprezetanţii COTAR (Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania) este de bănuit faptul că Uber şi Taxify sunt vizate în mod direct, comentează site-ul citat. În trecut, reprezentanţii COTAR au făcut lobby pentru interzicerea practicilor Uber, dar fără succes.

" "

1 comentariu la “Firea, lovitură cu mantinelă împotriva Uber și Taxify

  1. Daca contactati primaria capitalei fiti convinsi ca nimeni nu va raspunde exceptand centralista..
    .Au si departament de ”transparenta decizionla” care va sa zica muierea firea umbla DEZBRACATA IN SPETA DE CARACTER MINIM NATIV si ia masuri DOAR SI NUMAI IMPOTRIVA CETATENILOR BUCURESTENI…! ASEMENEA ORDINARA N-AR FACE CINSTE NICI JOB-ULUI DE MATURAREASA IN PRIMARIE..!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *