Skip to content
Alegeri

Firea nu o vede pe Dăncilă un candidat de succes la prezidenţiale. Primarul vrea alianţă cu ALDE şi Pro România

Gabriela Firea a declarat că Viorica Dăncilă nu are cum să candideze cu succes la alegerile prezidențiale, atât timp cât nu a ajuns nici măcar la jumătate din scorul partidului. În opinia sa, ar trebui creată ”o alianţă electorală pentru prezidenţiale, dar şi locale şi parlamentare între PSD ALDE şi Pro România cu cel mai bine plasat candidat”.

Vicepreședintele PSD a mai spus că dacă tot vor democrație în partid, atunci nu ar trebui să li se impună o variantă de candidat, mai ales una care nu poate fi câștigătoare.

Dacă la europarlamentare se obţinea ca la locale şi parlamentare, un scor foarte bun – peste 40%, automat se mergea pe varianta clasică, şi anume preşedintele partidului să fie candidat, dar nu suntem în această situaţie. (…) Soluţia din punctul meu de vedere e de a crea o alternativă la ce e acum la Palatul Cotroceni, un nou USR să-i spunem, o alianţă electorală pentru prezidenţiale, dar şi locale şi parlamentare între PSD ALDE şi Pro România cu cel mai bine plasat candidat. (…) Dacă vrem democraţie în partid şi dacă vrem o alegere corectă, nu putem să acceptăm să ni se impună o variantă pe care eu nu o consider câştigătoare. Câtă vreme doamna premier – cu tot respectul – de 3-4 ani, nu de ieri, azi, nu a ajuns nici măcar la jumătate din scorul partidului, nu are cum să fie candidatul PSD de succes şi nici nu are şanse să crească„, a declarat Gabriela Firea, conform b1.ro.

Primarul general al Capitalei a mai declarat că premierul se supraapreciază: „Doamna Dăncilă a spus că, dacă nu intră în turul 2, îşi pune mandatul pe masă. Asta mi se pare îngrozitor. E vorba doar de un om, de o carieră, nu e vorba de toată ţara, de tot partidul. Să înţeleg că noi toţi şi cei din ţară care ne-au votat şi ne vor vota împreună valorăm doar cât mandatul doamnei premier? Mi se pare că se supraapreciază„.

Ea a menţionat că, dacă la Comitetul Executiv (CEx) i se va indica să-şi depună candidatura la un ghişeu, o va face: „Dacă marţi, la Comitetul Executiv, ni se indică celor care dorim să mergem undeva anume să depunem o candidatură la un ghişeu unic pentru predarea CV-urilor de candidat, voi face această înscriere, dar câtă vreme toate aceste iniţiative au fost făcute doar în public, prin declaraţii sau prin afirmaţii la Congres sau în alte foruri, eu nu înţeleg de ce pentru mine se creează un criteriu excepţional, şi anume că trebuia să mă înscriu„.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *