Skip to content
București

Firea nu se lasă! Cum le dă edilul peste nas consilierilor CGMB din opoziție

libertatea.ro

Primarul general al Municipiului București, Gabriela Firea, nu se lasă, arătându-le consilierilor din partea PNL și USR că noile proiecte sunt dorite de către societate.

Mai precis, Primăria Capitalei a anunțat că au fost strânse 5.500 de semnături în cadrul petiției pentru construirea Spitalului Metropolitan, inițiată chiar de Gabriela Firea, informează Agerpres.ro. Această acțiune vine pe fondul respingerii proiectului de către Consiliul General al Municipiului București, când mai mulți consilieri din partea PNL și USR s-au abținut de la vot sau au fost împotriva.

Mai mult decât atât, conform PMB, petiția a fost semnată și de oameni de cultură, precum: directorul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Alexandru Arşinel, directorii Circului Metropolitan Bucureşti, Bogdan Stanoevici şi Sanda Ladoşi, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti, Adrian Majuru, compozitorul şi cântăreţul Ovidiu Komorniyk, artiştii Marcel Pavel şi Pepe-Ionuţ Pascu și prezentatoarea tv Andreea Marin.

În plus, printre semnatarii petiției se află chiar și președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, precum și prim-ministrul desemnat, Viorica Dancilă, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

„Spitalului Metropolitan va cuprinde şi următoarele specialităţi, care, conform statisticilor CASMB, sunt deficitare: terapie intensivă, pneumologie, oncologie, hematologie, radiologie intervenţională, chirurgie, chirurgie toracică, anatomie patologică şi va avea centre de excelenţă pe specializări, ca de exemplu un centru de excelentă în oncologie. Acesta va fi situat într-o zonă care respectă standardele europene, în proximitatea aeroportului, a autostrăzii, a transportului public subteran şi de suprafaţă, cu reţele de utilităţi funcţionale”, a menţionat PMB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *