Skip to content
Politică

Firea nu uită eșecul de la moțiune: USR nu mai are dreptul să spună că luptă împotriva corupţiei

Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul General al Capitalei și prim-vicepreşedinte al PSD, Gabriela Firea consideră că USR și-a pierdut dreptul de a spune că luptă împotriva corupției de vreme ce nu a luptat și cu corupția Guvernului PNL.

Acest Guvern a făcut ceva inacceptabil şi anume afaceri private în starea de urgenţă. Dacă acest Guvern merită să rămână în continuare la Palatul Victoria, acest lucru îl vor spune românii în decembrie, când se vor organiza şi alegeri parlamentare. USR, spre exemplu, nu mai are niciun drept să mai spună că luptă împotriva corupţiei. De ce nu a luptat şi împotriva corupţiei Guvernului PNL, unde, nu spunem noi sau cetăţenii, spun instituţiile statului, s-au cumpărat măşti la preţ de 100 de ori mai mare, s-au cumpărat materiale sanitare foarte scumpe, s-au întâmplat evenimente nedorite în care s-au dat comisioane în afacerea Unifarm”, a spus Firea la televiziunea Antena3.

Ea consideră periculos ca oamenii să se prezinte în număr mic la urne la alegerile din această toamnă, deoarece rezultatul scrutinului s-ar putea să nu fie unul pe placul lor.

Când s-a stabilit data alegerilor, noi am zis că ideal ar fi să le amânăm pentru primăvara lui 2021, dar, din păcate, nu s-a dorit acest lucru. Guvernul a vrut să se organizeze în această toamnă. Se organizează, cetăţenii au învăţat să se protejeze.Nu e periculos să mergi la vot, câtă vreme toţi respectă regulile: distanţă între participanţii la vot de 1,5 metri, purtarea măştii de portecție, dezinfectarea. Procesul va fi puţin mai lent, dar e important să folosim toate orele de vot. Cred că e bine să folosim întreaga zi de vot, astfel încât să nu se producă aglomeraţie seara.

Nu cred că vor fi persoane speriate să meargă la vot, pentru că ştiu bine că dacă se protejează, nu există risc. Cred că este mult mai periculos să nu se prezinte la vot, pentru că uitaţi ce se întâmplă… Avem un Guvern care se încăpăţânează să rămână la Palatul Victoria, care a fost salvat prin moţiune de cenzură de o coaliţie pe care aş numi-o coaliţia pandemiei, formată din PNL, URS, UDMR şi PMP”, a mai spus Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *