Skip to content
București

Firea, pas înapoi în alegerea noului logo pentru București

miscareaderezistenta.ro

Primăria Capitalei face un pas înapoi și anunță, printr-un comunicat remis, joi, redacției de știri PSNEWS.RO, retragerea logo-ului pentru București, după acuzațiile că cel desemnat câștigător este foarte asemănător cu alte două logo-uri de oraș: cel al Montreal-ului și cel steagul New Taipei City.

”În urma semnalelor publice privind asemănarea foarte mare dintre logo-ul declarat câștigător al concursului organizat de Primăria Capitalei și unul dintre logo-urile orașului Taipei, organizatorii au luat decizia descalificării lucrării prezentate de Narcis Teodor Lupou.

 Facem precizarea că toți participanții la concurs au declarat pe propria răspundere că lucrările prezentate sunt originale.

Juriul va desemna în perioada imediat următoare un alt câștigător, variantă prevăzută de Regulamentul concursului.

Regretăm situația creată și, chiar în varianta foarte probabilă că nu este vorba de un plagiat, Bucureștiul nu poate avea un logo reprezentativ atât de asemănător cu al altui oraș.

La finalul concursului, vom publica toate lucrările înscrise în concurs și validate de secretariatul tehnic”, se arată în comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *