Skip to content
București

Firea plătește lunar 200.000 euro pentru nimic. Așa arată un contract inutil! EXCLUSIV

ziare.com

Sub mandatul Gabrielei Firea  afacerile par să să înflorească subit. Bineînțeles, afacerile unora, pentru că, în rest, mediul de business din Capitală pare destul de deprimat ca urmare a unei lipse de viziune din partea edililor PSD în a dezvolta infrastructura utilitară și de servicii, astfel încât să încurajeze apariția unor noi investitori.

Administrația PSD din București este axată doar pe consum. Până și programul de încurajare a natalității, cu acordarea primelor pentru noii născuți, reprezintă o formă de consum, ba chiar una nejustifcată.

La nivel de Ilfov-București nu avem o criză demografică, din contra. Infrastructura este cea deficitară în raport cu populația, dar pe acest segment de investiții nu se vede niciun demers clar al Primăriei București”, a remarcat deputatul Ovidiu Raețchi, într-o declarație exclusivă acordată PSNews.ro.

Partea de consum nejustificat al bugetului poate fi exemplificată și printr-un contract dubios încheiat cu mai bine de un an în urmă, pe care Gabriela Firea se încăpățânează să îl mențină în vigoare la un cost de aproximativ 200.000 euro/lună.

Obiectul contractului este cel de pază al unor parcuri și grădini publice aflate în administrarea  municipalității. Beneficiar, BGS Divizia de Securitate SRL, o firmă de casă afiliată ba la curtea baronilor PSD, ba prin preajma lui Gabriel Oprea, atunci când acesta mai reușea să aibă câte un cuvânt de spus în tragerea sforilor pe contracte publice acordate cu dedicație.

Atriburea contractului de servicii de pază s-a făcut potrivit Legii 98/2016. Tariful orar negociat a fost calculat ținându-se cont de salariul minim brut pe economie de 1450 de lei, astfel încât valoarea contractuală lunară este de 886.848 lei +TVA.

SC BGS Divizia de Securitate SRL a alocat un număr de 78 de posturi pentru asigurarea serviciilor de pază și securitate în incinta parcurilor și grădinilor, potrivit planului de pază avizat de secțiile de poliție”, ne lămuresc subordonații primarului Firea din cadrul Direcției de Asistență Tehnică și Juridică.

Practic, până în prezent 2.5 milioane euro au fost virate din bugetul Capitalei în conturile firmei controlate de Bogdan Oprea (simplă coincidență de nume cu fostul șef UNPR- n.r), iar pomana de la buget nu pare să se încheie prea curând, din moment ce în răspunsul oferit de Primăria București nu se menționează și durata contractului.

Rolul agenților BGS în ingineria financiară de 200.000 euro/lună  este cel mult  de băgători de seamă în numele Gabrielei Firea, căci, în rest, atribuțiile lor sunt rezumate la sperietori cu rol decorativ.

SC BGS Divizia de Securitate SRL nu are atribuțiuni în aplicarea de sancțiuni”, lămurește direct situația aceași direcție de asistență din cadrul Primăriei Municipiului București. Valoarea cumulată a contravențiilor încasate în urma activității de pază și securitate mimate de „statuile vii” postate prin parcuri: 0 lei.

În același timp, pe statul de plată al administrației publice din București, la Direcția de Siguranță și Ordine Publică a Poliției Locale a Municipiului București, se numără 283 de funcționari publici pe funcții de personal operativ, adică dublurile cu statut de bugetari ai agenților lui Oprea.

Ce fac aceștia în timpul orelor de program? Patrulează, după cum ne lămurește răspunsul oficial venit de la Primăria București: „Precizăm că Poliția Locală a Municipiului București nu efectuează servicii de pază în parcurile aflate în administrarea municipalității. Acestea sunt incluse în itinerariul de patrulare a rechipajelor PLMB care acționează pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice”.

Schematic, afacerea Firea-Oprea se prezintă astfel: 78 de posturi fixe cu agenți de pază privați puși să dubleze urmbra deasă de prin parcuri, 283 de polițiști locali care patrulează după o schemă complexă dând târcoale agenților BGS . Valoare sancțiuni contravenționale aplicate până în prezent: 0 lei. Costuri de inutilitate serviciu de pază privat în parcuri și grădini publice: 200.000 euro/lună.

În mod ironic, la prezentarea raportului la un an de amndat,. Gabriela Firea se lăuda că a reușit să stârpească „căpușele” abonate la contracte cu bugetul local. Poate ar trebui să mai verifice încă odată. În parcuri, cel puțin, unele s-au înmulțit vertiginos și poartă și uniformă.

1 comentariu la “Firea plătește lunar 200.000 euro pentru nimic. Așa arată un contract inutil! EXCLUSIV

  1. Domnule Jianu, v-ati cam gresit vocatia… jurnalismul nu e e pentru dumneavoastra, cu atat mai mult cel de propaganda care presupune o anumita finete, o subtilitate in a induce idei fara ca autorul sa arunce concluzii ca laturile la porci…. BGS este un subiect interesant de analizat… poate chiar deveni o bomba de presa insa ar trebui ca in prealabil sa va consultati superiorii referitor la potentialele implicatii… altfel e doar o incercare jalnica de o manji pe Firea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *