Skip to content
Economie

Firea preia la Ministerul Familiei activele BTT București, cu birouri în Piața Victoriei

Inquam Photos / George Călin

Ministerul Familiei, condus de Gabriela Firea, va prelua de la Ministerul Tineretului și Sportului pachetul de acţiuni deținut de stat la societatea ”Biroul de Turism pentru Tineret (B.T.T.)” – S.A. Bucureşti.

B.T.T. București nu mai deține active importante, însă are birouri chiar în Piața Victoriei, vis-a-vis de sediul Guvernului.  BTT mai are și sucursala Costinești, unde deține Hotel Forum. Acum, Guvernul aprobă prin hotărâre ca Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse să exercite toate drepturile şi să îşi asume toate obligaţiile ce decurg din calitatea de acţionar, în numele statului, la societatea „Biroul de Turism pentru Tineret (B.T.T.)” – S.A. Bucureşti, aceasta funcționând sub autoritatea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Pe de altă parte, ministrul Gabriela Firea a declarat recent că se află în căutare de sediu pentru noul Minister al Familiei. ”Nu este loc la Ministerul Muncii, nici la Egalitate de Șanse, nici la Drepturile Copilului. Am înțeles că la Tineret ar fi ceva spațiu. Poate RAPPS ne găsește totuși un sediu”, a mai declarat Firea.

Pentru Gabriela Firea sunt indicate că ar avea probleme nu doar cu lipsa unui sediu al ministerului, dar și cu plata salariilor angajaților.  ”Urmare a situației privind aprobarea Bugetului de stat pentru anul 2022 în data de 27 decembrie 2021, dispozițiile tranzitorii referitoare la posibilitatea plății salariilor personalului preluat de către ministerele nou înființate de la ministerele care s-au reorganizat/divizat și-au încetat aplicabilitatea. Ca urmare, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse nu poate efectua plata salariilor pentru personalul preluat de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Tineretului și Sportului, cauzând o tulburare socială însemnată în rândul acestor salariați”, se arată în documentul pregătit de Guvern.

La finalul ședinței, Guvernul a transmis că „până la aprobarea protocoalelor de predare-preluare, finanțarea cheltuielilor de natură salarială și a contribuțiilor pentru personalul aferent Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, inclusiv al instituțiilor publice și a altor structuri subordonate, se efectuează din bugetul Ministerului Sportului și bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, în mod corespunzător”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *