Skip to content
Politică

Firea, pusă să plătească oalele sparte de Oprescu. Despăgubiri consistente

aktual24.ro

Primăria generală a municipiului București, condusă de către Gabriela Firea, a fost chemată în judecată pentru despăgubiri de peste 1 milion de lei.

Este vorba despre Electrocentrale București (ELCEN), companie aflată în subordinea Ministerului Energiei și care furnizează agent termic către RADET, operatorul de termoficare din subordinea Primăriei Municipiului București (PMB).

ELCEN a dat în judecată Primăria la începutul lunii iulie, solicitând despăgubiri în valoare de peste 1 milion de lei pentru exproprierea de către PMB în 2013, în mandatul fostului edil general Sorin Oprescu, a unui teren al ELCEN în vederea construirii Pasajului Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu.

Dosarul a fost înregistrat pe 6 iulie 2016 la Tribunalul București. Pe 12 septembrie, instanța a decis să respingă cererea de chemare în judecată formulată de ELCEN, însă producătorul de energie termică poate solicita reexaminarea solicitării.

„ELCEN urmează să formuleze o cerere de reexaminare în acest dosar, în termenul prevăzut de lege”, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții companiei.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *