Skip to content
Politică

Firea, război cu presa: plângere penală împotriva unei publicații

prisacariu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a formulat o plângere penală prealabilă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu un articol publicat de un ziar, informează PMB, într-un comunicat de presă.

Concret, a fost depusă la Tribunalul Bucureşti o cerere de chemare în judecată în legătură cu articolul publicat în ziarul „Libertatea” sub titlul „Gabriela Firea & Florentin Pandele – Casa de intervenţii”, informează digi24.ro.

În articol sunt aduse acuzaţii primarului general, fără ca punctul său de vedere să fie redat, aşa cum prevede Codul Deontologic al Jurnalistului. Deşi Primăria Capitalei a răspuns prompt solicitării ziarului Libertatea, redacţia a publicat materialul pregătit fără a include punctul de vedere pe care, de altfel, l-a solicitat. Răspunsul a fost trimis redacţiei pe 1 august, iar articolul a fost publicat în ediţia din 2 august. Apreciem că, în acest fel, a fost afectată posibilitatea cititorilor de a cunoaşte ambele puncte de vedere, nu doar cel al redacţiei. În plus, publicaţia prezintă afirmaţii false despre faptul că primarul general a demis directorul unui spital din subordinea PMB, când, în realitate, demiterea a fost decisă de Consiliul de Administraţie”, arată comunicatul citat.

Conform aceleiaşi surse, afirmaţiile şi modul grafic în care au fost publicate aduc o gravă atingere imaginii primarului general, „în condiţiile în care fapte care nu s-au întâmplat niciodată sunt prezentate ca reale.

„În articol, numele primarului general este asociat cu cel al unor persoane acuzate într-un dosar DNA: poza primarului general apare şi în paginile 4 – 5, alături de fotografia unuia dintre cei acuzaţi în dosar, cu titlul ‘Trafic de influenţă’, alăturare forţată, de vreme ce Gabriela Firea nu are nicio calitate în dosar”, a precizat PMB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *