Skip to content
București

Firea recidivează: Cum se multiplică concursul LOGO de 12 ori

ziare.com

Primarul Capitalei pare dispus să repete isprava ”LOGO pentru București”, încheiată cu un scandal penibil de plagiat. De această dată Gabriela Firea anunță că vrea să dea o identitate distinctă fiecărei intrări în Capitală.

Peisagiștii și arhitecții urbaniști sunt așteptați să depună proiecte în cadrul noului concurs inițiat de Primăria Generală, conform edilului-șef 12-13 intrări rutiere în București urmând să beneficieze de un face-lift, cel puțin pe planșe.

”Avem în pregătire un alt concurs- şi sper să nu se soldeze cu atacuri, aşa cum s-a întâmplat în cazul logo-ului – şi anume: toate cele 12-13 intrări în Capitală vor fi supuse, să spunem, unui concurs, atât în ce priveşte o exprimare, o temă urbanistică, dar şi peisagistică, pentru că, acum, când intri în Bucureşti, nimeni nu îţi semnalează că intri în Capitală şi nu este normal”, a precizat primarul Firea, conform site-ului evz.ro.

Concursul pentru alegerea unui logo al Capitalei României s-a transformat într-un scandal uriaș, după ce juriul a ignorat plagiatul prezent într-o lucrare a designerului timișorean Narcis Teodor Lupou și a decis, în primă fază, premierea acesteia cu 50.000 lei.

Abia după ce pe Facebook au apărut dovezi privind copierea de către designer a motivelor prezente pe stema orașului Taipei, juriul și Primăria au revenit asupra deciziei desemnând un alt câștigător.

Pentru noul concurs însă, Gabriela Firea nu se arată interesată doar de imaginea Capitalei în față vizitatorilor din alte orașe, ci și de impresiile de moment ale localnicilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *