Skip to content
Politică

Firea se disculpă – declară că nu a dispus tăierea vreunui copac din Bucureşti: „În urma numeroaselor sesizări”…

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, sustine ca nu a „ordonat” nici in scris si nici verbal taierea vreunui copac din Bucuresti, raspunzand astfel unor reactii aparute pe Facebook.

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, citat de Hotnews, actiunea de depistare si inlaturare a copacilor batrani sau bolnavi in procente cuprinse intre 80-100% este realizata de catre Administratiile Domeniului Public din cele 6 sectoare ale Capitalei, precum si de administratorii spatiilor verzi din Bucuresti de stat sau privati.

„Directia Generala de Mediu din PMB a avizat, din punct de vedere tehnic, aceasta actiune, in urma numeroaselor sesizari si plangeri venite din partea asociatiilor de locatari sau proprietari ori a cetatenilor, deoarece acesti arbori au devenit un pericol pentru populatie: numai in ultima perioada 7 copii au ajuns la spital pentru ca au fost loviti de crengile desprinse din copaci, iar un arbore a cazut, in timpul unei vijelii, peste o masina”, afirma sursa citata.

Primaria Generala invita toate ONG-urile de mediu pentru a studia avizele de mediu si a li se raspunde oricaror intrebari legate de acest subiect.

„Precizam ca in luna septembrie vor fi plantati alti arbori in locul celor care acum s-au taiat, pentru ca devenisera un pericol pentru oameni. Cei care au acuzat ca se taie copaci tineri si sanatosi sunt invitati la Primaria Generala pentru a vedea documentele care atesta ca lucrurile nu stau asa. In special in zona Kiseleff, sunt arbori care nu s-au acomodat la clima si poluarea zonei, din aceasta cauza acestia s-au degradat, devenind un pericol pentru cetateni”, mai sustine Primaria Capitalei.

Primaria aminteste ca Gabriela Firea a participat ca voluntar la numeroase actiuni de impadurire si/sau extindere de spatii verzi organizate de ONG-uri de mediu si o va face in continuare.

Clotilde Armand, fost candidat la Primaria Sectorului 1 din partea al USB, a scris pe pagina sa de Facebook ca mai multi cetateni i-au semnalat taieri masive de copaci in zonele Kiseleff, Cismigiu si a parcului IOR. Reprezentanta USB i-a cerut Gabrielei Firea „sa opreasca imediat aceste defrisari si sa prezinte cetatenilor o informare completa asupra numarului total de copaci taiati”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *