Skip to content
București

Firea se spală din nou pe mâini în scandalul Cathedral Plaza

BUCURESTIUL.ro

Primăria Capitalei a decis să paseze din nou responsabilitatea demolării clădirii de birouri Cathedral Plaza, construită ilegal în imediata vecinătate a Catedralei Sf. Iosif din centrul Bucureștiului, primarul Garbriela Firea afirmând că instituția nu are competențe în punerea în practică a demnolării imobilului.

Scandalul Cathedral Plaza stă în curtea Primăriei București de 5 ani, moment în care a și fost dată o hotărâre definitivîă a instanțelor care obligă emitentul autorizației de construcție să anuleze acest act și să intre în legalitate.

Municipiul București nu are competențe în ceea ce privește demararea procedurilor pentru demolarea Cathedral Plaza. Atribuțiile privind avizarea desființării imobilului revin exculsiv Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice și proprietarului Cathedral Plaza”, anunță Primăria Generalăa Capitalei printr-un comunicat de presă.

Firea a comunicat că are nevoie de un aviz special al Ministerului Culturi pentru a efectua lucrări de construcție în zonele de protecție din jurul monumentelor istorice, anunță hotnews.ro.

Pe rolul instanțelor de judecată mai există și alte litigii cu privire la acest imobil, iar cercetarea judecătorească în aceste cazuri nu este finalizată. Majoritatea dosarelor privind aceasta speță sunt suspendate până la soluționarea dosarului nr. 8563/3/2013, aflat aflat pe rolul Tribunalului București, ce are ca obiect cererea de chemare în judecată formulată de proprietarul constructiei – S.C. MILLENIUM BUILDING DEVELOPMENT S.R.L. – prin care acesta a solicitat obligarea Primarului Municipiului București să emită actul administrativ de intrare în legalitate”, a transmis Gabriela Firea, prin intermediul comunicatului de presă.

În urmă cu o două luni, primarul general a evitat, de asemenea, tranșarea scandalului Cathedral Plaza anunțând că va face un sondaj de opinie în rândul bucureștenilor pentru a vedea dacă demolarea clădirii construite ilegal se impune sau nu. „O demolare nu se face așa, cu una cu două”, afirma atunci Firea.

Șovăiala primarului general i-a scos din sărite pe reprezentanții cultului catolic din România, proprietari a Catedralei Sf. Iosif din București, aceștia acuzând interese obscure care o leagă pe Gabriela Firea de constructorul acestui imobil ridicat ilegal.

Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București a dezvăluit că nașa de nuntă a primarului general este chiar cea care s-a ocupat de construirea clădirii Cathedral Plaza.

„Din odiseea Cathedral Plaza. Nu pot să nu remarc că nașa de nuntă a primarului general este nimeni alta decât Daiana Voicu, cea care a construit „turnul corupției”, Cathedral Plaza. O fi o pură coincidență?!”, a afirmat Doboș la mijlocul lunii mai pe pagina sa de Facebook.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *