Skip to content
Politică

Firea se teme de demitere. Strângerea de semnături, sabotată de PMB

Facebook/Bucuresti Fara Ei

Acțiunea de strângere  de semnături pentru demiterea primarului general și a primarilor de sector din București, o inițiativă a organizația București Fără Ei, a fost blocată pentru moment de Primăria Municipiului București, care a dat aviz negativ cererii de instalare a unui cort în zona Pieței Unirii.

Refuzul nu îi miră pe inițiatorii acțiunii, aceștia recunoscând că se așteptau ca subordonații primarului Gabriela Firea să se ascundă în spatele vidului legislativ ce le permite să blocheze un astfel de demers.

„E adevărat că legislația nu prevede clar o modalitate pentru strângerea de semnături în vederea referendumului de demitere,  dar așa cum s-a instituit practica strângerii semnăturilor in campanii electorale sau civice, demersul nostru putea fi asimilat cu ușurință unor astfel de acțiuni. Am invocat ca bază legală, de asemenea, Constituția și Legea 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

Considerăm că  răspunsul primăriei reprezintă un abuz. Era de așteptat că nu ne vor lăsa să acționăm liber și democratic și că se vor prevala de vidul legislativ, dar campania continuă și ne vom adresa justiției pe cale civilă și penală. Așteptăm alături de noi orice avocat care vrea să susțină campania, fiindcă nu vom da înapoi.

În București se pot desfășura o sumedenie de paranghelii și festivaluri cu iz electoral, dar voința bucureștenilor nu e liberă să  se exprime.  Actuala putere uită că România e încă o democrație și nu Turkmenistan, deși se pare că acolo dorește să ne ducă”, explică președintele asociației, Nicolae George Epurescu, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul asociației.

Acțiunea trebuia să demareze pe 07 iunie, la ora 09:00, iar reprezentanții asociației București Fără Ei caută acum soluții care să le permită începerea acțiunii în același loc, la aceeași oră.

Pentru referendumul de demitere a Gabriela Firea, vor fi necesare peste 465 000 semnături, primarul general al Capitalei având un scor de aproximativ 240.000 voturi obținute în alegerile locale din vara anului trecut.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *