Skip to content
Politică

Firea, solicitare imperioasă către Consiliul General: milioane de euro pentru RATB. Vezi ce se va întâmpla cu ţânţarii

Primarul PSD al Capitalei Gabriela Firea lansează o solicitare imperioasă către Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB): vrea să aloce milioane de euro pentru RATB.

Edilul general s-a adresat, joi, consiliului, solicitând sprijinul pentru diverse proiecte, printre care se numără alocarea a 7,3 milioane de euro pentru Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi efectuarea dezinsecţiei în Capitală folosindu-se resurse proprii ale Primăriei Generale, potrivit unui comunicat trimis PSnews.ro.

„Veţi avea de votat, şi vă rog să ne daţi toţi sprijinul, câteva proiecte necesare Capitalei.

Primul dintre ele se referă la investiţiile mult aşteptate de bucureşteni pentru RATB. Va fi alocata suma de  7,3 mil euro pentru RATB, bani care vor fi folosiţi pentru cumpărarea de piese de schimb, repararea aparatelor de aer condiţionat şi alte necesităţi tehnice pentru autobuzele din Capitală.

De asemenea, am luat iniţiativa şi vă rog să fiţi de acord ca dezinsecţia în Capitală să se realizeze prin resurse proprii deoarece există un litigiu, care nu ştim când se va finaliza, între firmele care au participat la licitaţia organizată în această vară, iar bucureştenii au depus foarte multe  petiţii şi reclamaţii din cauza faptului că parcurile şi spaţiile verzi au foarte mulţi ţânţari. Prin urmare, Centrul de Protecţia Plantelor va primi în urma rectificării de astăzi suma de 96.000 de euro pentru a putea achizitiona substanţa necesară.

În ce priveşte rectificarea anunţată, necesară RADET, dupa informaţiile pe care le-am primit de la directorii de specialitate şi din discuţiile pe care le-am purtat în toate aceste zile cu reprezentanţii RADET şi ELCEN, nu mai este necesară o rectificare bugetară deoarece există suma de 14 milioane de euro bugetată, iar decontarea va fi făcută zilele acestea”, a declarat Gabriela Firea în faţa CGMB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *