Skip to content
București

Firea, strânsă cu ușa de consilierii PNL: 9 întrebări pentru directorii numiți de ea

nineoclock.ro

Gabriela Firea – primarul municipiului București – se vede strânsă cu ușa de către consilierii generali din partea PNL. Citiți mai jos cele 9 întrebări la care trebuie să răspundă directorii numiți de către edilul PSD.

Într-un comunicat trimis vineri PSnews.ro, grupul consilierilor generali ai PNL din CGMB susțin că vestitele societăți înființate de către primarul PSD (22 la număr) „au obligația de a activa într-o maieră total transparentă, cu atât mai mult cu cât oportunitatea și chiar legalitatea înființării lor a ridicat multe semne de întrebare în spațiul public”.

CITIȚI ȘI: UPDATE Distracția lui Firea ne seacă la buzunar: peste 118 milioane euro pentru cele 22 de firme

Astfel, liderul consilierilor liberali, Cristian Marian Olteanu, le-a cerut celor 22 de directori generali punerea la dispoziție a mai multor documente și informații de interes public, precum:

1. Unde au fost publicate anunțurile de angajare
2. Organigrama, organigrama țintă la 31.12 si organigrama ținta la 30.06.2018
3. Planul de Afaceri
4. Execuția bugetară la 1 oct 2017
5. Stat de funcții nenominal la 1 oct 2017
6. Strategia de contractare
7. Planul de achiziții publice 2017
8. Planul de achiziții sectoriale
9. Hotărârile AGA/ AGEA emise până la 1 octombrie 2017

„Pentru a înlătura suspiciunile care planează asupra celor 22 de societăți ale majorității PSD-ALDE, acestea ar trebui să devină un model în ceea ce privește transparența organizațională.

Cum acest lucru nu se întâmplă de la sine, grupul consilierilor generali PNL este nevoit să întreprindă acțiunile necesare care să determine această transparentizare. Astfel, menționăm că termenul limită pentru a primi răspunsurile cerute este 25 octombrie 2017”, punctează PNL-iștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *