Skip to content
București

Firea una promite, alta face: pregătește marea epurare la RADET / DOCUMENT

adevarul.ro

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea una promite, dar alta face: vedeți mai jos un document din care reiese că edilul PSD pregătește marea epurare la Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET).

Deși în campania electorală pentru alegerile la Primăria Bucureti s-au făcut promisiuni că nu se vor face disponibilizări la RADET, zilele acestea se fac listele pentru disponibilizări voluntare. Listele se întocmesc în baza unui acord intern semnat pe 25 aprilie 2017 între sindicat și noua conducere a RADET, acord care nu a fost dat publicității, scrie marți Cetățeanul.net, prezentând documentul menționat.

Potrivit acordului semnat între sindicat și conducerea RADET, „plecarea voluntară a salariaților” reprezintă una dintre soluțiile pentru degrevarea bugetului de venituri și cheltuieli cu personalul. Cererile se depun până pe data de 5 mai și vor fi analizate de către o comisie de 5 membri, unde sindicatul va avea doar rolul de observator. Contractele de muncă vor înceta până la data de 29 mai inclusiv. Salariații disponibilizați vor primi compensații de până la 55100 lei (19 salarii medii brute a câte 2900 lei), încasate lunar, pe durata anilor 2017 și 2018.

Dar partea interesantă abia acum vine: conform aceluiași document, în cazul în care, din cauza deficitului de personal, este necesară reangajarea unuia dintre disponibilizați, acesta nu mai trebuie să ramburseze sumele deja încasate.

Găsiți AICI documentul sus-menționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *