Skip to content
Politică

Firea, urmașa lui Oprescu. Promisiune excentrică pentru fluidizarea traficului

aktual24.ro

Gabriela Firea pare urmașa lui Sorin Oprescu în materie de planuri pentru infrastructura din București. Vedeți mai jos ce promisiune excentrică a făcut actualul primar general pentru fluidizarea traficului din Capitală.

Astfel, dacă înaintașul Oprescu promitea o autostradă suspendată, urmașa Firea făgăduiește o linie de tramvai suspendată.

Mai precis, Gabriela Firea a declarat marţi că urmează să fie construită o linie de monorail, pe care vor circula 80 de tramvaie suspendate, fiind vorba despre două rute care vor lega Bucureştiul de Măgurele şi de zona de nord, scrie Mediafax.

„Într-o perioadă scurtă de timp… Am început deja pregătirile tehnice şi vom demara lucrările pentru o linie de monorail. Este vorba despre tramvai suspendat şi material rulant. Este vorba despre 80 de tramvaie suspendate, care vor fi implicate în acest concept”, a explicat Firea la seminarul „Împreună pentru dezvoltare durabilă – Dezvoltarea regiunii Bucureşti-Ilfov”, organizat de Departamentul de Dezvoltare Durabilă al Secretariatului General al Guvernului.

Edilul Bucureştiului a explicat că aceste tramvaie vor circula pe două rute, prima fiind Bucureşti-Măgurele, iar a doua va lega Capitala de zona de nord, spre Ploieşti.

Gabriela Firea a prezentat o serie de proiecte prin care Municipalitatea îşi propune fluidizarea traficului în Bucureşti, cum ar fi extinderea pasajului Domneşti sau construirea unei staţii de cale ferată.

Totodată, primarul general a readus în discuţie necesitatea constituirii unor parcări în zonele periferice ale Capitalei, care i-ar ajuta pe cei care locuiesc în afara Bucureştilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *