Skip to content
București

Firea vrea să construiască o bază sportivă în Snagov pe banii bucureștenilor

femeide10.ro

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vrea să finanțeze construirea unei baze sportive în Snagov, în județul Ilfov, conform unui proiect de hotărâre ce urmează să fie discutat pe 19 aprilie în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Conform HotNews.ro, proiectul de hotărâre include construcția unei baze sportive, a unui internat și a unui liceu pe teritoriul comunei Snagov. Consiliul Local din Snagov ar urma să pună la dispoziție terenul, în timp ce Primăria Capitalei ar trebui să finanțeze și să edifice construcțiile, în baza unui acord de asociere.

În expunerea de motive semnată de Gabriela Firea, se menționează posibilitatea practicării de evenimente sportive conform cu nivelul performanțelor Clubului Sportiv Municipal, dezvoltarea secțiilor Clubului prin amenajarea unei baze sportive care să permită acest lucru, beneficiile pe care le-ar avea investiția într-o bază sportivă în ceea ce privește siguranța și confortul organizării cantonamentelor și taberelor sportive, dar și opțiunea de a realiza venituri extrabugetare din exploatarea dotărilor respectivei baze sportive.

„Luând în considerare deficitul de baze sportive si terenuri de sport de pe raza Municipiului Bucuresti care privează pe de o parte sportivi care doresc să se antreneze şi să concureze la un nivel profesionist si pe de altă parte publicul spectator care să urmărească diferite competiții sportive de profil, existența unei posibilități de a investi intr-o bază sportivă în afara oraşului care să ofere un nivel sporit de siguranță si confort, cum este amplasamentul aferent Liceului Mihail Kogălniceanu din Comuna Snagov, ne determină să ne manifestăm intenția clară si expresă a unei Asocieri in Participație având ca obiect „proiectarea, implementarea şi finalizarea unei baze sportive si a unui liceu la standardele internaţionale pe terenul situat în Comuna Snagov, Sat Snagov, Intrarea Narciselor nr.8, județul Ilfov „. Menţionăm că această Asociere în Participație presupune ca Primăria Municipiului Bucuresti să fie responsabilă de finanțarea proiectării si execuției bazei sportive si a liceului, iar Primăria Snagov ar furniza terenul aferent investiției”, se menționează în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Opoziția nu a rămas în urmă cu reacțiile la această propunere, mai mulți membri PNL reacționând pe rețelele sociale, printre aceștia numărându-se Cornel Pieptea și Ciprian Ciucu, conform sursei citate.

„În timp ce în București, în numeroase școli și licee, elevii învață în trei schimburi, iar numărul elevilor per clasă ajunge în majoritatea cazurilor chiar și la 35, forțând astfel prevederile Legii Educației, doamna primar general Firea este preocupată de soarta liceului din comuna Snagov. Revenind la motivul invocat oficial, construirea unei baze sportive complexe în afara Bucureștiului, fără a ține cont de costuri și accesibilitate, este o decizie cel puțin controversată, cu atât mai mult cu cât nu există argumente publice oficiale privind alegerea comunei Snagov, în detrimentul altor localități din apropierea Bucureștiului, care poate și-ar dori o astfel de investiție. Pentru un elev cu domiciliul în București, deplasarea la un antrenament până în comuna Snagov va însemna cel puțin 2 ore dus-întors. Acest timp pierdut în blocajele din trafic în fiecare zi de antrenament înseamnă mai puțină eficiență în cadrul antrenamentelor, durată mai mare de recuperare fizică, reducerea timpului alocat pentru studiu și costuri mai mari de transport, incluzând aici și persoana adultă care este nevoită să îl supravegheze într-o deplasare atât de lungă. La fel ca în cazul altor „soluții revoluționare” ale Primarului General Firea, și aceasta creează mai multe probleme decât rezolvă”, a  scris Cornel Pieptea, fost viceprimar al Capitalei și președinte PNL Sector 6 pe pagina de Facebook.

Ciprian Ciucu este mai vehement și susține că Firea pare că se crede mai importantă decât însuși Guvernul având în vedere că s-a gândit să investească banii bucureștenilor într-o altă zonă decât Bucureștiul.

”Primărița se crede deja premier. Se substituie Guvernului și vrea să facă un liceu și o bază sportivă la Snagov. Pe banii noștri, ai bucureștenilor! De ce la Snagov și nu în altă parte? Pe ce criterii a ales Snagovul? Nu știu. Probabil pt. că e primar PSD acolo la Snagov…? E ca și cum CJ Argeș ar face un liceu la Breaza, în Prahova. Credeam că le-am văzut pe toate, dar, recunosc, primarii din București și Voluntari continuă să mă surprindă. La noi în oraș se învață și în 2-3 schimburi, pică școlile pe elevi și Piarul General face investiții în Snagov. Și nu e ca și cum Snagovul n-ar avea bani, și ar fi vreo zonă defavorizată. Nu știu cum poate justifica un primar faptul că trimite copiii din propriul oraș să facă sport în alt județ… Astfel de investiții și lucrări publice în țară sunt decise de guvern că de aia e guvern. Dar nu poți lăsa legea să strice un deal politic prin Ilfov, nu-i așa? Plus că, ea este (pe bune!) președinte PSD Ilfov și doar interimar la București”, scrie  Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *