PSnews

Ediția de București

Firea vrea sondaj pe tema Cathedral Plaza: Nu se face o demolare, așa, de azi pe mâine!

unica.ro

Gabriela Firea vrea să pună opinia publică în opoziție directă cu Justiția anunțând un sondaj de opinie în rândul bucureștenilor, prin care aceștia să decidă dacă imobilul de birouri Cathedral Plaza merită să fie sau nu demolat.

Aceasta, în ciuda faptului că o hotărâre definitivă și irevocabilă a instanțelor obligă Primăria Generală a capitalei să intre în legalitate și să demoleze imobilul ridicat ilegal în imediata vecinătate a Catedralei romano-catolice Sf. Iosif din București.

„Îi voi întreba într-un sondaj dacă sunt de acord să dea câteva milioane de  euro ca să demolăm aceasta clădire în doi timpi și trei miscări. Nu se face așa o demolare, de azi pe mâine, deoarece trebuie aviz de la ministerul Culturii și este vorba despre o clădire cu patru niveluri de subsol”, a menționat Firea într-o emisiune a postului tv Antena3, conform Hotnews.

Hotărârea Curții de Apel Ploiești privind demolarea clădirii de birouri datează din 2013, dar, până în prezent, niciun primar general nu a pus în practică acest act care are statut de lege. Anterior precizărilor făcute în emisiunea TV, Gabriela Firea s-a plâns de faptul că nu găsește firme dispuse să execute această lucrare.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, preotul Francis Doboș, a menționat pe pagina sa de Facebook că actualul primar general al Capitalei tergiversează punerea în aplicare a hotărârii judecătorești din cauza legăturilor de rudenie cu Diana Voicu, „cea care a construit turnul corupției”.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi