Firmele vor fi obligate să ia măsuri pentru a proteja sănătatea mintală a angajaților

Stres
Sursa foto: Pixabay

În încercarea de a avea rezultate bune la locul de muncă, tot mai multe companii au început să introducă programe de terapie pentru angajați.

La ședințe individuale sau întâlniri de grup, oamenii sunt învățați cum să își gestioneze emoțiile. Potrivit unui studiu european, peste 30% dintre români au declarat că se simt obosiți și suprasolicitați la serviciu. O directivă europeană obligă firmele să ia măsuri pentru a proteja sănătatea mintală a angajaților.

Și totuși, tot mai mulți angajați fac cu greu față presiunilor și termenelor strânse de la locul de muncă. Într-o companie de publicitate din Capitală, managerii au eliminat orele de muncă peste program sau le plătesc suplimentar atunci când există urgențe. În plus, sunt organizate mai multe întâlniri la birou și au în plan să introducă și ore de terapie.

Ioana Mucenic, managerul unei companii de publicitate: „Știm ca manageri și ca lideri să ne uităm la colegii noștri, să vedem când se tensionează lucrurile. Vedem că sunt foarte agitați câteodată. Altă dată fac foarte multe greșeli, greșeli minore”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: