Skip to content
Politică

Fiscul va putea controla conturile bancare ale românilor din străinătate

Ministrul finanțelor publice, Ioana Petrescu, a semnat la Berlin Declarația de conformare cu prevederile Acordului multilateral pentru schimbul automat de informații financiare, împreună cu Wolfgang Schäuble, omologul său german și alți miniștri ai finanțelor ori reprezentanți ai acestora.

Astfel, acest Acord va permite României să facă schimb de informații la nivelul standardului convenit de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Acesta prevede schimbul de informații financiare între țări, cu scoul de a identifica persoanele fizice sau firmele care eludează fiscul, prin intermediul transferului de bani în conturi din străinătate.

„Acordul multilateral pentru schimbul automat de informații financiare include prevederi exprese privind respectarea secretului fiscal. Se menționează explicit faptul că și în situația în care un stat denunță această înțelegere, este obligat să păstreze secretul fiscal pentru informațiile pe care le-a primit anterior momentului la care a renunțat să mai fie parte a acestui Acord. (…) În ceea ce privește România, Convenția va intra în vigoare la data de 1 noiembrie 2014”, arată Ministerul Finanţelor Publice, într-un comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *