Skip to content
Economie

Fitch a îmbunătăţit ratingul Serbiei la „BB plus”

www.orafunds.co.za

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a revizuit în creştere, cu o treaptă, ratingul pentru datoria pe termen lung a Serbiei, de la „BB” la „BB plus”, perspectiva asociată fiind stabilă, transmite Bloomberg, potrivit economica.net.

Calificativul „BB plus” este cu o treaptă sub nivelul „recomandat pentru investiţii”.

„Îmbunătăţirea ratingului Serbiei vine în urma consolidării situaţiei macroeconomice, sprijinită de programul cu FMI. Inflaţia rămâne scăzută, şi relativ stabilă, la 1,3% în august, şi un nivel mediu de 2,1% în 2019, aşteptările inflaţioniste fiind bine ancorate. Aceste evoluţii au permis Băncii Centrale a Serbiei să reducă din iunie rata dobânzii cu 50 de puncte de bază, la 2,5%” se arată în comunicatul Fitch.

Luna aceasta, agenţia de evaluare financiară Moody’s Investor Services a îmbunătăţit perspectiva de rating a Serbiei de la stabilă la pozitivă, dar a menţinut calificativul la „Ba3”, două trepte sub nivelul „recomandat pentru investiţii”.

Până acum Guvernul de la Belgrad a raportat excedent fiscal anul acesta, depăşind ţinta care prevedea un deficit modest.

Serbia are ca obiectiv aderarea la Uniunea Europeană până în 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *