Fitch a reluat evaluarea de rating a R. Moldova după 15 ani

Sursă foto: parlament.md

Agenția internațională de evaluare financiară Fitch a reluat după 15 ani analiza riscului suveran de credit al Republicii Moldova și a atribuit acesteia un rating de țară B+, cu perspectivă stabilă, cu două trepte mai sus față de calificativul acordat de Moody’s, scrie presa de peste Prut.

În 2009, Fitch a retras toate ratingurile R.Moldova și a anunțat că nu va mai oferi acoperire analitică pentru economia și finanțele țării.

Agenția a apreciat eforturile autorităților de a menține stabilitatea macrofinanciară, nivelul scăzut al datoriei publice și accesul facil la finanțare externă, scrie IPN.

În plus, potrivit Fitch, Guvernul de la Chișinău a avut politici publice prudente și consistente, în timp ce Banca Națională a Moldovei a reușit să tempereze inflația. Rezervele valutare ale Moldovei sunt estimate să atingă 5,2 miliarde de dolari până la sfârșitul anului, un nivel considerabil mai mare decât media țărilor cu același rating. Sistemul bancar moldovenesc a fost caracterizat ca rezilient, cu un nivel ridicat de capitalizare.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: