Fitch a scos după 13 ani ratingul Greciei din categoatia „junk” și l-a dus la nivelul recomandat pentru investiții

Fitch Ratings
Sursa foto: Fitch Ratings

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a îmbunătăţit ratingul suveran al Greciei la „investment grade” (recomandat pentru investiţii), după 13 ani în care calificativul a fost în categoria „junk”, transmite Bloomberg, relatează Agerpres.

Vineri seară, Fitch a revizuit în creştere ratingul Greciei, de la „BB plus”, până la „BBB minus”, perspectiva asociată fiind una stabilă, astfel că ţara a ieşit din categoria investiţiilor speculative.

Decizia vine după ce, în octombrie, S&P Global a fost prima dintre cele trei mari agenţii de rating care a decis să includă din nou Grecia pe lista ţărilor care beneficiază de un rating suveran de tip „investment grade”. După decizia Fitch de vineri, Moody’s rămâne singura mare agenţie de evaluare financiară care încă nu a revizuit în creştere ratingul Greciei.

„Fitch se aşteaptă ca ponderea datoriei publice în PIB să se menţină pe un trend descrescător semnificativ, datorită avansului solid al economiei şi a structurii favorabile a serviciului datoriei. Riscurile politice s-au redus după victoria clară a Partidului Noua Democraţie la alegerile desfăşurate în iunie în Grecia”, se arată în comunicatul agenţiei de rating.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL