Fitch confirmă la ”BBB minus” ratingul Nuclearelectrica, cu perspectivă stabilă

Fitch Ratings
Sursa foto: Fitch Ratings

Fitch Ratings a confirmat marţi la ”BBB minus” ratingul pentru datoriile pe termen lung (IDR) atribuit producătorului de energie nucleară Nuclearelectrica, cu perspectivă stabilă, informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Confirmarea reflectă poziţia puternică pe piaţă a Nuclearelectrica, de unic producător de energie nucleară în România, şi gradul scăzut de îndatorare, cel puţin până în 2025. Aceste evoluţii sprijină profilul său individual de creditare (SCP), evaluat la „bbb minus”, şi perspectiva stabilă atribuită ratingului pe termen lung.

Totuşi, cheltuielile masive de capital, în special retehnologizarea reactorului 1, care nu va fi operaţional în 2027-2029, va spori considerabil gradul de îndatorare din 2027. Aceste evoluţii ar putea duce la acţiuni de rating negative, în funcţie de profilul financiar proiectat în 2027-2030, măsurile potenţiale de sprijin de la statul român (rating „BBB minus”/perspectivă stabilă) ca acţionar majoritar, schimbările în vizibilitatea veniturilor în urma posibilelor contracte pentru diferenţă (CfD) şi progresele înregistrate cu alte proiecte, apreciază Fitch.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: