Skip to content
Politică

Fiul lui Andrei Pleşu, reţinut de poliție după ce a devenit suspect într-un dosar de trafic de droguri

Fiul lui Andrei Pleşu, Mihai Pleşu, implicat într-un dosar de trafic de droguri, a fost reţinut pentru 24 de ore. În această cauză, au mai fost reţinute alte cinci persoane.

Mihai Pleşu, fiul scriitorului Andrei Pleşu, a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a fost audiat la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi, în dosarul de trafic de droguri în care a fost ridicat de poliţişti ca suspect.

În aest dosar, procurorii DIICOT Iaşi au făcut 8 percheziţii domiciliare în Bucureşti, Iaşi şi în comuna Probota, judeţul Iaşi, căutând suspecţi vizaţi de infracţiuni de trafic de droguri de risc în formă continuată şi trafic de droguri de mare risc în formă continuată. Anchetatorii s-au sesizat încă din 17 septembrie 2018, cu privire la faptul că mai multe persoane din judeţul Iaşi vând droguri de risc – cannabis (skunk) şi droguri de mare risc – comprimate de ecstasy (MDMA) mai multor consumatori din oraş.

Procurorii arată faptul că o suspectă comercializa cannabis pentru 60-70 lei/gram, iar în perioada când în municipiul Iaşi se organizau, în diferite cluburi, evenimente muzicale, în principal cu specific tehno, ea se aproviziona şi cu cantităţi de comprimate ecstasy (MDMA) pentru a le vinde.

Potrivit cercetărilor, unul dintre suspecţii care domiciliază pe raza judeţului Iaşi a mers periodic în Capitală, de unde s-a aprovizionat, de la un alt suspect, cu diferite cantităţi de droguri pe care mai apoi le-a transportat în Iaşi, pentru a le vinde.

„S-a reţinut faptul că suspectul care locuieşte pe raza municipiului Bucureşti a reprezentat principala sursă de aprovizionare cu droguri pentru dealer-ul din judeţul Iaşi, acesta întreprinzând totodată demersuri pentru înfiinţarea unei culturi de ilicite de cannabis de tip in-door sprijinit fiind în aceste activităţi şi de către concubina sa care cunoaştea toate detaliile legate de activităţile infracţionale derulate, sprijinindu-l şi implicându-se în mod direct prin intermedierea unora dintre tranzacţii, suport financiar, comunicarea anumitor aspecte persoanelor din legătura infracţională, aceasta fiind la rândul său consumatoare de droguri”, arată DIICOT, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *