Skip to content
Politică

Fiul lui Dragnea, manevră grea cu patrimoniul de lux al Tel Drum în plin asediu DNA

liberinteleorman.ro

Fiul președintelui PSD, Liviu Dragnea, a făcut o manevră grea cu patrimoniul de lux al companiei Tel Drum în plin asediu dus de către DNA împotriva corporației teleormănene.

Dragnea junior a început operațiunea de preluare a patrimoniului de lux luna trecută, înainte ca societatea urmărită penal să-și ceară insolvența. Mai precis, Valentin Dragnea ar fi întreprins acest demers printr-un instrument financiar de familie conectat direct la cardul personal. Tabloul insolvenței Tel Drum reflectă mișcări noi de trupe în gruparea „Dragnea”, scrie RISE Project.

Dragnea Junior a cumpărat mai multe proprietăți de la corporația teleormăneană. Transferul imobiliar se regăsește în dosarul de insolvență, pe lista cu proprietățile înstrăinate în ultimele șase luni și sumele încasate – depusă de avocații Tel Drum.

Sunt patru proprietăți care alcătuiesc împreună un domeniu total de 3,9 ha, la intrarea în Turnu Măgurele. Piesa de rezistență e fosta vilă de protocol a partidului comunist, cu piscina și acareturile aferente. Celelalte trei sunt terenurile care o înconjoară, luate și ele la pachet. Tel Drum le-a vândut pe toate lui Dragnea Junior cu aproape 106.000 euro (493.601,36 lei). Tranzacția a avut loc pe 9 ianuarie, cu opt zile înainte ca cererea de insolvență a corporației să fie înregistrată la Tribunalul Teleorman. Contractul poate fi anulat la cererea lichidatorului, dacă acesta consideră că vânzarea s-a făcut în dauna creditorilor.

Un extras personal de cont bancar al lui Dragnea Junior arată cum se închide cercul banilor publici în familia șefului PSD. Documentul a fost emis de sucursala CEC Bank din centrul Alexandriei și acoperă ultimul trimestru al anului trecut (6 septembrie  – 15 decembrie 2017). E contul în care fiul lui Liviu Dragnea încasează profitul direct.

Se scurg aici dividendele de la firma (Zooveg 2010) prin intermediul căreia Juniorul a preluat vila PCR de la Teldrum. De exemplu, 647.312 lei a încasat în perioada septembrie – decembrie, în patru tranșe.

Cu 371.000 de lei (peste jumătate din bani), Ștefan Dragnea și-a capitalizat celebra fermă de porci (Ferma Salcia). Restul s-a împărțit în familie. Pe 22 noiembrie, Dragnea Junior i-a trimis 4.600 de lei surorii sale, Alexandra Maria, cu titlul de cadou. Iar cinci zile mai târziu, pe 27 noiembrie, a venit și adevăratul cadou sub forma unui act de donație: 47.000 lei de la frate, la soră. Adică din dividendele Zooveg 2010.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *