Skip to content
Societate

Fiul Sorinei Pintea susține că Liviu Pop ar fi implicat în dosarul de mită al mamei sale. Senatorul PSD neagă acuzația

Inquam Photos / George Călin

Fiul Sorinei Pintea, Ionuț, a postat pe rețelele sociale o mărturie în care spune că s-a întâlnit cu denunțătorul din dosarul de mită al mamei sale și că acesta ar fi spus că i-a dat mai multe tranșe de bani senatorului Liviu Marian Pop pentru ca aceștia să ajungă la fostul ministru al Sănătății, scrie Hotnews.

Acesta relatează în postare că a fost sunat de Liviu Marian Pop să se întâlnească urgent cu cineva, respectiv cu denunțătorul din dosarul în care Sorina Pintea este reținută de DNA pentru luare de mită.

”M-am întâlnit cu un domn, cu părul grizonat, mi-a spus că urmează să se întâlnească cu Marius, finul primarului din Ulmeni. După alte 15 minute a venit la mine și mi-a spus că are niște informații care o pot ajuta pe mama: Știi că, de fapt, eu n-am mai spus despre ceilalți bani. L-am întrebat: Care ceilalți bani? Mi-a zis că a fost vorba de alte patru tranșe de bani pe care el le-a făcut către Liviu Marian Pop. 40.000 de euro anul trecut și câte 5.000 de euro tot către Liviu Marian Pop. Bani care am înțeles că trebuiau să ajungă la mama mea. Zice că el e denunțătorul. Am rămas șocat când mi-a zis că el este Mihai Costea denunțătorul”, a relatat Ionuț Pintea.

Liviu pop neagă acuzația

Senatorul Liviu Marian Pop a negat la Antena 3 acuzațiile că ar fi cerut bani de la denunțător și a spus că nu a discutat niciodată despre bani cu Sorina Pintea.

„Niciodată în viața mea nu am avut discuții despre bani cu Sorina Pintea. Nu am vorbit cu nimeni acest subiect, niciodată în viața mea. (…) Nu am discutat asemenea subiecte cu Sorina sau cu altcineva. Poate se vrea să se ajungă la mine. Posibil. Nu, pentru că cine mă cunoaște știe că nu mă ocup cu prostii din astea. Am vorbit cu Ionuț dimineață și atât. Habar nu am. Mi-e și groază să sun”, a spus Liviu Pop, potrivit site-ului Antena 3.

Ulterior, într-o altă intervenție telefonică la Antena 3, senatorul Liviu Pop a subliniat că a fost rugat de „o cunoștintă de familie a doamnei Pintea” să ia legătura cu fiul ei. „A spus că vrea să se întâlnească cu cineva din familie”, a spus Liviu Pop.

Liviu Pop a mai arătat că îl cunoaște pe denunțătorul Sorinei Pintea. „Are o firmă de sârmă ghimpată și cuie. (…) Eu știind că respectivul este prieten cu Sorina, am zis că poate vrea să afle mai multe despre ea”.

„Mă surprinde că domnul Costea (Mihai Costea, denunțătorul, potrivit lui Ionuț Pintea – n.r.) avansează lucruri care nu sunt adevărate”, a mai spus Liviu Pop.

Sorina Pintea a fost reținută sâmbătă dimineață de procurorii DNA, după ce Direcția Națională Anticorupție a organizat vineri o acțiune de prindere în flagrant la Spitalul Județean din Baia Mare, în care este vizat și fostul ministru al Sănătății, în legătură cu un contract de achiziții.

Publicată de Pintea Ionut pe Sâmbătă, 29 februarie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *