Skip to content
Sport

Fizicianul Steven Hawking anunță că omenirea a descoperit un nou mod de a privi Universul

Celebrul fizician britanic, Stephen Hawking, a anunțat, joi, că detectarea undelor gravitaționale – ultima dintre predicțiile făcute de Albert Einstein în Teoria Relativității Generale care nu fusese dovedită practic – deschide calea ”unei noi forme de a privi Universul.”

”Capacitatea de a le detecta (undele gravitaționale) poate revoluționa astronomia”, a declarat pentru BBC savantul de 74 de ani, expert în problemele legate de găurile negre.

Stephen Hawking a făcut aceste aprecieri imediat după ce, într-o conferință de presă organizată la Washington, s-a anunțat că undele gravitaționale au fost observate pentru prima oară direct de către oamenii de știință în cadrul experimentului LIGO (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory).

Depistarea acestor unde, semnalele lăsate de marile cataclisme din Univers, constituie ”prima dovadă a unui sistem binar de găuri negre și prima observație a unor găuri negre în fuziune”, a explicat Stephen Hawkin.

”În afară de faptul că se confirmă Teoria Relativității Generale, putem spera să vedem găurile negre de-a lungul istoriei Universului. Am putea vedea chiar și vestigiile Universului primordial, în timpul Big Bang-ului” grație undelor gravitaționale, a estimat marele cosmolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *