Skip to content
Sport

Flacăra Olimpică va fi aprinsă luni fără spectatori. Unde și cum se va desfășura evenimentul

Twitter - Olympic Flame

Flacăra Olimpică va fi aprinsă astăzi luni, 18 octombrie, în cadrul unei ceremonii care va avea loc fără spectatori. Este pentru a doua oară consecutiv când evenimentul se desfășoară în prezența unui număr limitat de participanți, din cazuza pandemiei de coronavirus.

Aprinderea Flăcării Olimpice va avea loc la ruinele Templului Herei din Olimpia, acolo unde se organizau în trecut jocurile grecești antice, potrivit europafm.

Evenimentul se va desfășura după un strict protocol sanitar – a anunțat Comitetul Olimpic elen. Printre participanți se numără membrii Comitetului Olimpic Internațional, cei ai comitetelor olimpice ale Greciei și Chinei, președintele Greciei, și reprezentanții presei care au fost vaccinați anti-COVID.

Din cauza pandemiei, organizatorii au decis să renunțe și la obișnuita călătorie prin Grecia a flăcării olimpice. Nu va exista, așadar, obișnuita ștafetă a torței. Ea va fi transferată la Acropole, unde va rămâne peste noapte.

Ulterior, torța va fi predată delegației de la Beijing pentru a fi dusă în China. Jocurile Olimpice de iarnă de la Bejing vor avea loc în februarie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *