Skip to content
Politică

Florea denunță moștenirea scandaloasă a lui Vanghelie în școli

psnews.ro

Actualul primar al Sectorului 5, PSD-istul Daniel Florea, denunță moștenirea scandaloasă a fostului edil Marian Vanghelie în școlile din zonă.

Sectorul 5 din Capitală a rămas codaş şi în privinţa siguranţei în şcoli, pe lângă multe alte capitole la care stă prost, precum dezvoltarea infrastructurii rutiere şi a serviciului de salubrizare.

Într-un interviu acordat RomaniaTV.net, primarul Daniel Florea a recunoscut că Sectorul 5 este singurul din Bucureşti unde paza şcolilor este asigurată financiar de părinţi, însă a anunţat că va lua măsuri pentru a schimba situaţia începând cu 15 septembrie 2016.

„Avem o problemă foarte mare în sector. Sunt şi şcoli unde paza este asigurată de părinţi. Aşa am găsit situaţia şi trebuie să o rezolv din această toamnă”, a declarat primarul.

El a adăugat că situaţia ar urma să se schimbe începând cu anul şcolar 2016-2017, folosind o parte dintre efectivele Poliţiei Locale.

„Încerc să găsesc o soluţie, dar trebuie să mă încadrez într-un anumit număr de posturi. Dacă trebuie să am un poliţist la mia de locuitori, îmi ies 300 de poliţişti locali care să asigure paza la şcoli, în parcuri, locuri de joacă şi tot ce înseamnă siguranţă publică. Or, este mult prea puţin. Aşa că mă gândesc să înfiinţez o firmă de pază care să fie gestionată de Consiliul Local”, a explicat edilul Sectorului 5.

Sectorul 5 a avut anterior şi o firmă de amenajare spaţii verzi (AES), aflată tot în subordinea Consiliului Local, care, însă, a avut activitatea blocată până de curând, din cauza unor probleme juridice, după cum a precizat primarul.

„Aş vrea ca proiectul să fie gata de la 15 septembrie”, a punctat Florea.

Potrivit acestuia, administraţia locală pregăteşte documentaţia pentru realizarea unui dispecerat al Poliţiei Locale la nivelul Sectorului 5, care să coroboreze datele cu Poliţia Română. În plus, se intenţionează instalarea unor camere de supraveghere în şcoli şi în alte locuri publive, astfel încât poliţiştii să monitorizeze în permanenţă zonele aglomerate.

„Adică ei să poată vedea în fiecare moment unităţile de învăţământ, locurile publice, parcuri sau intersecţii aglomerate, să vadă toate unităţile astea de interes public din sector. De asemenea, am discutat cu Poliţia Locală, cu cei care asigură ordinea publică, şi vom face nişte puncte pe teritoriul sectorului unde să aibă unităţi de rapidă şi atunci să poată interveni în zonele unde se creează mai repede probleme, să poată interveni imediat”, a conchis Daniel Florea.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *