Skip to content
Politică

Florea, repropusă. Ioan Stanomir, verdict îngrijorător: DNA a încetat practic să mai existe ca mecanism funcțional!

Timpolis
" "

Tudorel Toader nu renunță la Adina Florea și o propune pentru a treia oară la șefia DNA. Miercuri, Klaus Iohannis a respins a doua oară propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader de a o numi pe Adina Florea procuror şef al DNA.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Tudorel Toader nu renunță la Adina Florea: a treia nominalizare la șefia DNA

" "
" "

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura cu profesorul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, Ioan Stanomir. Concret, întrebat ce denotă din punct de vedere juridic, dar și politic situația de față, expertul în constituționalism a atras atenția că există riscul să izbucnească un nou conflict constituțional.

Mai mult, Ioan Stanomir a subliniat că Toader și PSD-ALDE au dus DNA într-un stadiu în care a încetat în a mai exista ca mecanism funcțional.

„Sigur, această inițiativă a ministrului Justiției nu face decât să exacerbeze tensiunile care există în societatea noastră și în relațiile dintre instituții. Personal, mi se pare inacceptabil să se revină cu o propunere care a fost deja refuzată de șeful de stat. 

Intuiesc că este foarte posibil să se deschidă un nou front de conflict constituțional pentru că dacă președintele republicii va refuza să dea curs propunerii domnului ministru al Justiției ar putea reveni din nou cauza Curții Constituționale. Este greu să anticipez ceea ce se va întâmpla. 

Cert este că dincolo de toate avem date certe provenite de la fostul conducător interimar al DNA că Direcția Națională Anticorupție este departe de a mai îndeplini acel tip de activitate cu care eram obișnuiți. 

Practic, prin eforturile domnului ministru Toader și ale majorității PSD-ALDE DNA a încetat practic să mai existe ca mecanism funcțional. De aceea este clar că domnul Toader persistă. Persistă pentru că o dată doamna Adina Florea este un candidat comod, iar în al doilea rând pentru că domnul Toader are probabil siguranța susținerii la nivelul CCR, a precizat Ioan Stanomir în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *