Skip to content
Politică

Florescu îi aruncă în aer pe Mironescu şi strategia PNL. Lupte la baionetă în Sectorul 6 EXCLUSIV INTERVIU

" "

Alegeri 2016. Ştefan Florescu îl aruncă în aer pe deputatul PNL Răzvan Mironescu şi, împreună cu acesta, dinamitează însăşi strategia Partidului Naţional Liberal pentru a câştiga Primăria Sectorului 6.

Chiar dacă s-a vehiculat ideea că Florescu va candida din partea PNL pentru Primăria Sectorului 6, politicianul clarifică lucrurile, într-un interviu exclusiv acordat, marţi, pentru PSnews.ro. Mai precis, Ştefan Florescu recunoaşte susţinerea PNL, dar pentru candidatura sa ca independent. În egală măsură, candidatul lansează un atac furibund la adresa a ceea cel el denumeşte „gruparea Mironescu-Mănescu” din Sectorul 6. Nu în ultimul rând, Florescu vorbeşte despre relaţia lui cu PSD.

" "
" "

Reporter PSnews: Domnule Ştefan Florescu, sunteţi greu de găsit de către presă, mai ales în perioada aceasta, când apar diverse zvonuri despre dumneavoastră, multe dintre ele deloc onorabile.

Ştefan Florescu: Eu sunt o persoană transparentă și, în pofida faptului că se speculează tot felul de lucruri urâte la adresa mea, eu sunt un om integru și așa voi rămâne toată viața. Că sunt interlop, că sunt nu știu ce… Tot felul de porcării ce scrie pe-acolo, prin anumite site-uri! Sunt doar speculații ale contracandidaților mei, care nu vor decât să mă denigreze, din cauza faptului că le-am deconspirat grupul infracțional din care fac parte la nivelul Sectorului 6 – și aici mă refer strict la Mutu (senatorul PSD Gabriel Mutu – n.r.), Mironescu (deputatul PNL Răzvan Mironescu – n.r.) şi Mănescu (Rareş Mănescu, primarul PNL al Sectorului 6 – n.r.).

Reporter PSnews: Îmi pare bine că aţi adus vorba despre domnul Mironescu, pentru că dumnealui ne-a spus ieri, cu nume şi prenume, cu subiect şi predicat, că v-aţi fi dus personal în Modrogan, să negociaţi cu domnul co-preşedinte Vasile Blaga pentru ca PNL-ul să vă susţină în alegeri.

Ştefan Florescu: Sub nicio formă eu nu am fost și nu am negociat cu nimeni! Eu sunt un personaj independent, o persoană liberă și, atâta vreme cât pe mine mă dorește electoratul la nivelul Sectorului 6, toate partidele politice care vor veni să mă susțină, voi fi disponibil pentru oricine în interesul cetățenilor.

Reporter PSnews: Mi se pare ciudat că spuneţi că sunteţi independent, în condiţiile în care, acum câteva luni, eraţi membru PSD. Ce se întâmplă: v-au dat afară sau nu? Vă întreb, pentru că primarul de la Sectorul 4, domnul Daniel Băluţă, spunea că voiau să vă excludă.

Ştefan Florescu: Eu nu am făcut politică niciodată. Poate că domnul Băluță, la momentul la care a afirmat că m-a exclus din PSD şi că noi nu eram pe aceeași lungime de undă, poate că acesta era motivul pentru care m-a exclus din PSD. Eu n-am făcut politică, eu nu m-am angrenat politic, eu sunt o persoană independentă și voi rămâne independent atâta vreme cât un partid politic va veni să-mi ceară sprijinul și în interesul cetățenilor. Atât. În rest, eu n-am să fac politică, am să fac numai administrație locală.

Reporter PSnews: Deci mai sunteţi sau nu membru PSD acum?

Ştefan Florescu: Eu nu sunt membru PSD. Am fost membru PSD, dar am fost membru PSD în contextul în care PSD-ul și-a arătat disponibilitatea de a mă susține la alegerile locale din Sectorul 6.

Reporter PSnews: Care este situaţia dumneavoastră în momentul de faţă? Mă refer în special la relaţia cu PSD-ul, în general – nu doar la calitatea de membru al partidului.

Ştefan Florescu: Nu cred că sunt membru PSD. În momentul de față, sunt o persoană independentă și așa am fost tot timpul: o persoană independentă, chiar dacă am făcut parte dintr-un partid politic.

Reporter PSnews: Să înţeleg că v-au exclus din partid?

Ştefan Florescu: Nu știu. Pe mine nu m-a chemat nimeni și nu mi-a pus nimeni la dispoziție vreo asemenea dispoziție de excludere din partid.

Reporter PSnews: Vă întreb pentru că, acum o săptămână-două, am vorbit cu diverşi oameni de la corturile dumneavoastră de campanie din Sectorul 6 şi mi-au spus că încă faceţi parte din PSD, pentru că încă nu s-a întrunit cvorumul pentru excluderea dumneavoastră.

Ştefan Florescu: Eu nu cunosc așa ceva. Mie mi se părea normal, în cazul în care pe mine mă excludeau din partid, să mă cheme la fața locului, să mă cheme la sediul partidului şi să mă pună în faţa faptului împlinit. Eu, până acum, n-am știut, am citit numai speculații de presă.

Reporter PSnews: Bun. Deci dumneavoastră, până la urmă, de cine veţi fi sprijinit în campanie: de PSD sau de PNL?

Ştefan Florescu: Aș fi mult mai mulțumit pentru electoratul, pentru cetăţenii din Sectorul 6 să fiu sprijinit de cât mai multe partide politice, pentru că servesc strict interesului cetățeanului.

Reporter PSnews: Deci veţi candida independent?

Ştefan Florescu: E posibil să candidez independent, sprijinit de un partid politic care a înțeles ce vrea vocea străzii. Şi, în momentul de față, cred că singurul partid care s-a arătat interesat și care vrea să pună în practică ceea ce a înțeles din vocea străzii astăzi este PNL-ul.

Reporter PSnews: Pentru că aţi adus vorba despre PNL: dumneavoastră spuneţi că nu v-aţi dus personal să negociaţi cu domnul Blaga în sediul din strada Modrogan. Atunci s-a dus cineva care vă susţine?

Ştefan Florescu: Nu s-a dus absolut nimeni să negocieze cu domnul Blaga. Am aflat tot din presă că, în momentul de față, organizația PNL, partidul PNL vrea să mă susțină pentru alegerile locale de la Sectorul 6. Şi, pe această cale, mulțumesc conducerii și cred cu siguranță că este primul partid dintre partidele politice care a înțeles ceea ce a vrut să tragă un semnal de alarmă vocea străzii: că partidele politice să susțină candidați independenți și candidați care vor să facă administrație locală şi să lucreze strict în interesul cetățeanului. Sunt un candidat cu experiență în administrația locală. Eu fac de zece ani administraţie locală şi ceea ce am făcut, practic, în administraţia locală: am avut rezultate la nivelul Sectorului 4 și, în paralel cu aceasta, la nivelul Sectorului 6, unde actionez în cadrul fundației „Din suflet pentru suflet”.

Reporter PSnews: Am înţeles. Vă mulţumesc şi vă doresc succes.

Ştefan Florescu: Şi eu vă mulţumesc şi vă rog, vă rog mult de tot: nu sunt genul de om care să dau în judecată trusturile de presă sau agențiile de presă. Dar vă rog mult: atunci când faceți o informație și mă faceți interlop sau că servesc clanurile interlope, vă rog frumos: întâi să cunoașteți omul și dup-aia să faceți niște afirmații făcute de contracandidații mei, disperați de faptul că grupul de interese de la nivelul Sectorului 6 (și v-am spus: format din Mutu, Mironescu și Mănescu) astăzi a început să se destrame.

Reporter PSnews: Noi avem pe site adresa de mail, numere de telefon – oricând să ne daţi un drept la replică, sunteţi binevenit. N-am apucat să vă sun până acum, pentru că nu am făcut rost de numărul dumneavoastră personal – foarte greu l-am găsit.

Ştefan Florescu: Numărul meu este liber şi răspund la oricine, deci fără niciun fel de problemă. Sunt deschis oricând la discuții și, în afara faptului că în permanență sunt, de dimineața până seara, în teritoriu, când, în cazul în care mă sunați și nu răspund, cu siguranță în maximum 10 minute vă sun eu înapoi. Dacă sunt într-o discuție cu altcineva, vă dați seama că o să vă resun după maxim 10 minute.

Reporter PSnews: Am înţeles. Vă mulţumesc încă o dată.

Ştefan Florescu: Şi eu vă mulţumesc.

" "

4 comentarii la “Florescu îi aruncă în aer pe Mironescu şi strategia PNL. Lupte la baionetă în Sectorul 6 EXCLUSIV INTERVIU

  1. „pe această cale, mulțumesc conducerii și cred cu siguranță că este primul partid dintre partidele politice care a înțeles ceea ce a vrut să tragă un semnal de alarmă vocea străzii” deci? ce??? care este?

  2. alooo….aloooo
    analfabet la orizont
    jenant interviu. asta a declarat Florescu sau este o greseala a reporterului??
    Floresculeeeee, esti jalnic

  3. L-am cunoscut personal pe Florescu, chiar e un om cu suflet mare, cine a spus ca ar avea vreo treaba cu interlopii se inseala, bineinteles presa platita sa spuna astfel de stiri false, stiu bine ca Mutu si Mironescu fac aceste mizerii

  4. ioane daca esti fer dute si vezi in sectorul 4 care din clanurile interlope au interese si atunci iti dai seama daca este adevarat sau nu legaturile domnului florescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *