Skip to content
Politică

Florian Bichir îl desființează pe Dacian Cioloș: Nu e nimic condamnabil că a făcut armata la Securitate. Reprobabil este să-ți cosmetizezi trecutul

psnews.ro
" "

Florian Bichir, jurnalist, istoric, teolog și doctor în științe politice, scoate la iveală, într-un editorial pentru EVZ.ro, o serie de detalii mai puțin cunoscute care îl au în centrul atenției pe ex-premierul tehnocrat, Dacian Cioloș.

Bichir amintește cum, anul trecut, ”cu ocazia trecerii la cele veșnice a Doinei Cornea, Dacian Cioloș, proaspăt fondator al Mişcării România Împreună (RO+), și-a găsit câteva minute pentru a o omagia pe disidentă”, despre care ex-premierul tehnocrat spunea că a fost pus în situația, împreună cu alți tineri soldați, să facă de pază la intrarea pe strada unde Doina Cornea era arestată la domiciliu sau să patruleze pe lângă statuile din oraș unde împrăștia manifeste împotriva regimului.

" "
" "

Jurnalistul Florian Bichir atrage, însă, atenția că ”în 1988, tânărul “trupet” al Securității, Dacian Cioloș, păzea casa Doinei Cornea, dar și căile de acces – conform unui plan bine stabilit de Direcția Securității Statului – pentru a-i împiedica pe diplomații străini, dar și cetățenii români să ia legătura cu celebra disidentă”.

De altfel, de 5 ani își plătea regulat telefonul, dar acesta nu funcționa. Nu e nimic condamnabil că Dacian Cioloș a făcut armata la Securitate, au făcut-o și alții și nu e nimic blamabil în asta. Reprobabil este să-ți cosmetizezi trecutul… Abia acum înțeleg declarația sa: “„Având în vedere cât de mulți români au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, sigur se poate „demonstra” că există cel puțin o legătură între oricare dintre noi și Securitate”. E clar că avem nevoie de oameni noi, tineri, precum domnul Dacian Cioloș!”, mai scrie Bichir.

Citiți articolul complet AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *