Skip to content
Justitie

Florian Bodog a plătit aproape 76.000 de lei în contul DNA: Fostul ministru susținea, acum 2 zile, că nu a ”prejudiciat niciodată statul”

Inquam Photos / George Călin

Fostul ministru Florian Bodog, trimis recent în judecată de DNA, a depus într-un cont bancar suma de 75.741 de lei, suma cu care a fost prejudiciat Ministerul Sănătății din cauză că angajata sa a încasat salariul pe un an fără să se prezinte la serviciu, se arată în rechizitoriul procurorilor anticorupție, potrivit Europa Liberă România.

Procurorii arată în rechizitoriu că, pe 26 august 2021, „inculpatul Bodog Florian Dorel a depus extrasul contului bancar în care a consemnat suma de 75.741,25 RON. Prin ordonanţă s-a dispus instituirea sechestrului asigurător, până la concurența sumei de 75.656 lei, asupra sumelor de bani existente în contul bancar deschis pe numele inculpatului Bodog Florian, în care a consemnat suma amintită”.

Fosta consilieră Olivia Andreea Marcu nu s-a prezentat la Ministerul Sănătății, dar a activat efectiv la Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității Oradea, în calitate de asistent universitar.

Universitatea din Oradea a recunoscut în scris că Marcu a prestat activitate didactică remunerată cu ora, între 18 noiembrie 2016 și 30 septembrie 2017.

Senatorul PSD susținea luni, când DNA a anunțat că l-a trimis în judecată, că este nevinovat: „Nu am prejudiciat niciodată statul cu nimic și sunt, fără dubiu, nevinovat”.

„Vestea trimiterii în judecată de către DNA este una așteptată. Voi avea ocazia cât mai curând, în fața instanței, să fiu declarat nevinovat, pentru că probele aduse împotriva mea nu atestă acuzațiile făcute de procurori. Așa cum am mai spus, activitățile prestate public de către consiliera mea de atunci sunt accesibile oricui pentru verificare, printr-o simplă căutare pe internet. De altfel, eu am prezentat deja probe clare! Este rândul procurorilor să își prezinte dosarul”, mai susținea Florian Bodog în postarea de luni.

Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnături privată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *