Skip to content
Politică Sănătate

Florian Bodog, fost ministru al Sănătății: Cred că este momentul să dăm drumul la legea vaccinării

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a susținut că România se află în cea de-a treia săptămână endemică, astfel că a fost declarată epidemia de gripă.

În acest context, redacția PSNews a luat legătura cu fostul ministru al Sănătății Florian Bodog pentru a trage unele concluzii în urma deciziei Sorinei Pintea de a declara epidemie de gripă la nivel național.

Astfel, fostul ministru al Sănătății consideră că decizia este un normală atâta timp cât condițiile au fost întrunite. De asemena, acesta trage și un semnal de alarmă: „este momentul să dăm drumul la legea vaccinării”.

Dacă se întrunesc condițiile pentru a declara epidemie de gripă, este normală această decizie. Adică specialiștii de sănătate publică de la Institut spun când se atinge un anumit număr de cazuri, o anumită frecvență, o anumită concentrare a afecțiunii și se declară epidemie de gripă. Este o decizie care se ia în funcție de anumiți indicatori. Acum nu știu dacă acești indicatori au fost atinși sau care este situația la momentul actual, dar cu siguranță cei din ministerul Sănătății știu acest lucru. Decizia de a declara epidemia nu este  ca o decizie politică, se declară epidemie atunci când se întrunesc anumite condiții. 

Această decizie nu trebuie să sperie populația. Se iau măsuri speciale de carantină la spitale, se iau măsuri speciale în colectivități, în unele dintre ele s-au și luat. Sunt școli care verifică foarte atent elevii. În același timp, toate colectivitățile, nu numai școlile și spitalele, mai ales spitalele pentru că acolo sunt pacienți care au și alte afecțiuni preexistente și atunci sunt mult mai vulnerabili la gripă, dar vorbim despre copii, vorbim despre fabricile mari, absolut toate zonele unde există colectivități și implicit pericolul de a se răspândi gripa. 

Eu cred că cea mai bună decizie pe care ar fi putut să o ia românii, ar fi fost să se vaccineze. De la sfârșitul anului trecut, s-au făcut campanii de informare, să ne vaccinăm împotriva gripei și de dezinformare, din parte anti-vacciniștilor, să nu ne vaccinăm. Cred că este momentul să dăm drumul și la legea vaccinări. Cred că ar fi un moment bun.  Cred că vaccinarea antigripală este un bun mijloc în a acționa împotriva gripei și împotriva infecțiilor respiratorii. Consider că orice pacient care are o afecțiune preexistentă, care o afecțiune cronică trebuie să apeleze  la medicul de familie și să fie vaccinat”, a declarat Florian Bodog pentru PSnews.ro 

" "

3 comentarii la “Florian Bodog, fost ministru al Sănătății: Cred că este momentul să dăm drumul la legea vaccinării

  1. Pentru toti cei nu inteleg care e legatura intre sinistrul proiect de lege a vaccinarii obligatorii si epidemia de gripa. Va rog sa cititi cu atentie Art 13 (pagina 8) din proiectul de lege a vaccinarii obligatorii (aveti mai jos linkul unde gasiti acest proiect de lege in forma in care a fost votat deja de Senat) si veti afla unul dintre motivele pt care militeaza dl Wiener sau dl Bodog (in calitate de parlamentari) pentru a fi impusa vaccinarea obligatorie. Asadar, cf Art 13, printre categoriile de vaccinari OBLIGATORII se numara si cele de la punctul b, adica ” vaccinarile impuse de situatii epidemiologice, care implica vaccinarea ca masura de interventie, in vederea limitarii bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare”. Asadar, daca ar fi fost impusa in prezent vaccinarea obligatorie, incepand de maine am fi fost cu totii obligati (incepand cu bebelusii de la varsta de 6 luni pana la cei mai in varsta dintre noi) sa ne prezentam la medicul de familie sau in centre mobile de vaccinare pentru a fi injectati cu vaccinul antigripal. Acesta este unul dintre motivele pentru care unii vor sa fie impusa vaccinarea obligatorie, imediat ce ar fi declarata o epidemie (de ex astazi a fost declarata epidemie de gripa in Romania) am fi cu totii obligati sa ne lasam injectati pt a fi „protejati”.
    https://www.senat.ro/legis/PDF/2017/17L216FG.pdf

  2. Sa facem un mic calcul. Daca mai suntem aproximativ 17 milioane de cetateni in Romania, atunci inmultiti 17 milioane cu aproximativ 30 de lei (in farmacii costa in jur de 40 de lei, dar sa presupunem ca MS cumpara antigripalul mai ieftin cu aprox 25%). Obtinem o valoare de 510 milioane de lei, adica peste 100 de milioane de euro care ar fi cheltuiti an dupa an (in urma derularii unor licitatii, se intelege) doar pt vaccinul antigripal pe care toti cetatenii acestei tari ar fi obligati sa si-l injecteze (imediat ce va fi declarata epidemia de gripa). Acum, daca tinem cont si de faptul ca mita in domeniul sanatatii ajunge pana la 25% din valoarea unui contract (a se vedea declaratia dnei Kovesi), atunci intelegem mai bine ce anume ii „mana in lupta” pe unii dintre cei care vor sa impuna sinistra idee de vaccinare obligatorie a copiilor si adultilor din Romania. Impunerea vaccinarii obligatorii ar fi o crima la adresa acestui popor care a fost si este distrus de cea mai cumplita epidemie : epidemia de coruptie ce a cangrenat aceasta tara!
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/cele-5-domenii-din-sanatate-unde-se-da-cel-mai-mult-mita-ce-reiese-din-dosarele-dna-925856

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *