Skip to content
Politică

UPDATE ”Am venit din respect” / Florian Coldea, așteptat să dea explicații în comisia SRI

cancan.ro

UPDATE 11:50

Florian Coldea a ajuns, în jurul orei 11:15, la Comisia parlamentara de control a SRI. Înainte de a intra, al doilea nume din SRI a spus că va răspunde la toate întrebările membrilor comisiei.

„Am venit din respect pentru Parlamentul Romaniei si statul roman pentru a raspuns la intrebarile comisiei asa cum am facut de fiecare data”, a declarat Coldea la intrare, precizând ca va face declarații la final.

Președintele comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda, declară că se așteaptă la o ședință de peste șase ore, conform Hotnews.ro.

„Mi-am dat seama din experienta cu domnul Maior ca dureaza destul de mult sa clarificam lucrurile discutate in comisie. Cred ca la domnul Coldea vom avea si mai multe lucruri care l-au vizat pe domnul Coldea, deci va fi o intalnire mai mult de sase ore. Atunci am cazut de comun acord ca audierea sa fie pe data de 13 martie, de la ora 11.00. Am mai convenit cu dansul sa ne vedem inainte cu o jumatate de ora la mine la birou„, a declarat Manda.

—————————

Este rândul lui Florian Coldea să se prezinte în fața comisiei de control a Serviciului Român de Informații. Precedent, și fostul șef al SRI, George Maior, a dat explicații.

Audierea numărului doi din SRI este cel mai așteptat moment.  Fostul prim-adjunct al SRI ar fi trebuit să ajungă în faţa parlamentarilor săptămâna trecută însă nu a venit pe motiv că era puţin răcit, după cum i-ar fi spus şefului comisiei, Claudiu Manda. Coldea a venit însă cu altă variantă: nu era timp să răspundă la toate întrebările, scrie B1.ro.

Audierea lui Coldea trebuie să înceapă la ora 11:00, și nu la 14:00, așa cum se obișnuiește. Comisia plănuiește să abordeze un subiect important: relația prim-adjunctului cu șefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *