Skip to content
Știri

Florian Coldea, audiat de Secţia Specială în dosarul Codruţei Kovesi

Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, se va prezenta joi în faţa procurorilor din cadrul Secţiei Speciale de Investigare a Magistraţilor pentru a fi audiat în dosarul aducerii în ţară a lui Nicolae Popa în care este urmărită penal fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Florian Coldea a fost citat de către procurorii în acest caz ca martor. De altfel, fostul prim-adjunct al SRI a fost în aprilie la sediul Secţiei Speciale pentru a-şi ridica citarea.

Audierea vine după ce în momentul în care a fost pusă sub acuzare Laura Codruţa Kovesi, procurorii de la Secţia Specială precizau că din escorta care l-a adus înapoi în ţară pe Nicolae Popa făceau parte şi doi ofiţeri SRI, scrie b1.ro.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta susţine că fosta şefă a DNA i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *